Ay-yıldızlılar Bulgaristan karşısında

Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup’taki Türkiye-Bulgaristan 1. Tur serisinin maç programı, ev sahibi Ankara Tenis Kulübü’nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından belli oldu. Kura çekimine Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve başhakem Iain Smith ile birlikte Türkiye ve Bulgaristan’ın takım kaptanları ve oyuncuları katıldı.

4-6 Mart tarihleri arasındaki serinin ilk gününde iki tekler maçı oynanacak. Saat 12.00’de başlayacak ilk karşılaşmada Cem İlkel, Dimitar Kuzmanov ile kozlarını paylaşacak. Ardından başlayacak ikinci mücadelede ise Marsel İlhan ile Alexandar Lazarov korta çıkacak.

5 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te oynanacak çiftler maçında Türkiye adına Tuna Altuna/Altuğ Çelikbilek tandemi mücadele ederken; komşu Bulgaristan'ı Aleksandar Lazov/Vasko Mladenov ikilisi temsil edilecek.

TRT'den naklen yayınlanacak Türkiye-Bulgaristan serisi, 6 Mart Pazar günü yapılacak iki tekler karşılaşmasıyla ile sona erecek. Saat 12.00’de Marsel İlhan-Dimitar Kuzmanov maçı ile açılacak perde, ardından oynanacak Cem İlkel-Alexandar Lazarov müsabakası ile kapanacak.

Ankara Tenis Kulübü’ndeki zorlu eşleşmede üç galibiyete ulaşan takım, Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup’ta 2. Tur’a yükselecek. Mağlup olan ekip ise 2. Grup’taki yerini korumak için Play Out serisi oynayacak.

MAÇ PROGRAMI

4 Mart 2016 – Cuma
11.30  Açılış seremonisi
12.00  Cem İlkel - Dimitar Kuzmanov
Marsel İlhan - Alexandar Lazarov

5 Mart 2016 – Cumartesi
14.00 Tuna Altuna/Altuğ Çelikbilek - Aleksandar Lazov/Vasko Mladenov

6 Mart 2016 – Pazar
12.00  Marsel İlhan - Dimitar Kuzmanov
Cem İlkel - Alexandar Lazarov