Barkın ve Berfu son sekizde

Antalya Belek'te devam eden 10 bin dolar toplam para ödüllü GD Tennis Cup ITF turnuvasında kadınlarda çeyrek finale yükselen raketler belli oldu. Türkiye'nin üç oyuncuyla temsil edildiği ana tabloda 16 yaşındaki Berfu Cengiz son sekize kalmayı başardı. İkinci turda Rus Ekaterina Ovcharenko'yla karşılaşan Cengiz, rakibini 6-3, 6-2 ile saf dışı bırakıp çeyrek finalde Rumen Elena Gabriela Ruse ile eşleşti.

Tennis Organisation Cup Futures turnuvasında milli tenisçi Barkın Yalçınkale yoluna devam etmesini bildi. Sert zeminde gerçekleşen organizasyona elemelerden dahil olan Yalçınkale, iki oyun kayıpla atladığı ilk turun ardından ikinci maçında Sırp Zeljko Milovic'i 6-3, 7-5'lük setlerle geçti. Barkın, çeyrek finalde 2 numaralı seribaşı Portekizli Frederico Ferreira Silva ile kozlarını paylaşacak.

Çiftler kategorisinde ise Altuğ Çelikbilek/Sarp Ağabigün ikilisi yarı finale kalmayı başardı. Alekseenko/Silva tandemini 6-3, 6-2 ile yenen Çelikbilek/Ağabigün, final yolunda Alman ortaklar Sieber/Schonenberg ile oynayacak. Hint Haadin Bava ile işbirliği yapan Barkın Yalçınkale ise kazandığı tekler ikinci tur maçı sonraso çıktığı çiftler çeyrek finalinde Mies/Otte ekibine 7-6, 7-5 kaybetti.