Gençlerden büyük başarı

Betina Tokaç, Zeynep Sönmez, Zeynep Sena Sarıoğlan üçlüsünün temsil ettiği Türkiye 14 Yaş Kız Milli Takımı, 5-7 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşen eleme grubunu aşarak Avrupa Kış Kupası Finalleri'ne gitmeye hak kazandı.

Taçspor Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı eleme müsabakalarında ilk turu bay geçen Milliler, yarı finalde Bulgaristan ile karşı karşıya geldi. Betina'nın Daniella Dimitrova'yı 6-0, 6-2; Zeynep Sena'nın da Elena Trencheva'yı 6-2, 6-4'le yenmesiyle 2-0'ı bulan Ay-yıldızlı ekip, böylece seriyi kazanmayı garantiledi.

Formalite icabı oynanan çiftler maçında ise Sönmez/Tokaç ikilisi, Radulova/Trencheva'ya 1-6, 6-4, 10/4 mağlup olsa da 2-1'lik nihai skor neticesinde rakibini eleyen Kırmızı-beyazlılar grupta son ikiye girip finallere kaldı.

Grubun birincisi belirleyen seride ise Almanya ile oynayan milli takım, Betina'nın galibiyetiyle durumu eşitlese de çiftler maçını yitirip sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Bu sonuçların ardından grup birincisi Almanya ve ikincisi Türkiye, elemeleri aşan ekipler oldu.

Erdinç Baykal'ın kaptanlığını, Seracettin Turan'ın yardımcı kaptanlığını yaptığı Türkiye 14 Yaş Kız Milli Takımı, 19-21 Şubat tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin Rakovnik kentindeki Avrupa Kış Kupası Finalleri'nde boy gösterecek.

ERKEKLER GALİBİYETLE BİTİRDİ
İstanbul'daki Bakırköy Spor Vakfı Tesisleri'nde düzenlenen 14 Yaş Avrupa Kış Kupası Elemeleri'nde raket sallayan Türkiye Erkek Takımı, son gün uzandığı galibiyetle yedinciliği elde etti.

Sırasıyla Macaristan ve Büyük Britanya'ya kaybettikten sonra klasman maçında Estonya ile kozlarını paylaşan genç milliler, seriden 3-0'lık üstünlükle ayrılıp yedinci oldu. Türkiye 14 Yaş Erkek Takımı'nda Burakcan Yılmaz, Berk Ulaş Enç ve Muhammed Kaan Erel görev yaptı.