Güzel başladık güzel bitirelim!

İsrail'in Eilat kentinde gerçekleşen Fed Cup 1. Küme mücadelelerinde gruptaki son maçında Estonya ile karşılaşan Ay-yıldızlı ekip, seriden 2-1 yenik ayrılıp düşme/kalma Play-Off'una kaldı.

Gruptaki ilk maçında ev sahibi İsrail'i 2-1'le deviren, ikinci maçında ise Hırvatistan'a 2-1 mağlup olan Milliler, Estonya serisine Başak Eraydın'ın galibiyetiyle başladı. Valeria Gorlats'ı 6-2, 6-3'lük setlerle geçen 21 yaşındaki Eraydın, eşleşmedeki ilk puanı ülkemizin hanesine yazdırdı.

İlk iki tekler maçında sırasıyla WTA 126.'sı İsrailli Julia Glushko ve 80.'si Hırvat Ana Konjuh'u deviren Türkiye'nin 1 numarası Çağla Büyükakçay, serinin ikinci maçında WTA 91 numara Anett Kontaveit'e mağlup oldu. Açılış setinde 5-4 öndeyken kendi servisinde seti bitirme şansını kullanamayan Büyükakçay, korttan 7-6(6), 6-4'le yenik ayrıldı.

Karşılıklı galibiyetler neticesinde çiftler buluşmasının kazananı belirlediği eşleşmede kaptan Alaaddin Karagöz'ün tercihi Çağla Büyükakçay/İpek Soylu ikilisinden yanaydı. Hızlı başladıkları maçta 3-0 öne fırlayan kırmızı-beyazlılar, bu noktadan sonra kontrolü rakipleri Anett Kontaveit/Maileen Nuudi'ye bıraktı. İlk sette önemli bir geri dönüşe imza atan Estonya, 71 dakika süren mücadeleyi 6-4, 6-2 ile kazanıp durumu 2-1'e getirdi ve seriyi kazandı.

Bu yenilginin ardından Türkiye'nin gruptaki kaderini belirleyen maçta ise İsrail, Hırvatistan'ı 2-1 yenmeyi başardı. Günün başında grup birinciliği hesapları yapan Milli Takım, bu sonuçla ikili averajla dördüncülüğe gerilerken, A Grubu'nu son sırada bitiren İsveç ile düşme/kalma maçına çıkacak. Türkiye ile İsveç arasında kritik buluşma, Cumartesi günü TSİ saat 15.30'da başlayacak.

Ali Katipoğlu / Eilat, İsrail