İsrail'de süper başlangıç

Kadınlar tenisinin ülkeler düzeyindeki organizasyonu Fed Cup'ta Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Grup'taki ilk maçına ev sahibi İsrail karşısında çıkan Türkiye, rakibini 2-1'lik skorla devirerek şampiyonaya müthiş bir başlangıç yaptı.

İsrail'in Eilat kentinde gerçekleşen zorlu turnuvada Türkiye adına serinin ilk maçına İpek Soylu çıktı. Eski dünya 11 numarası Shahar Peer ile karşı karşıya gelen 19 yaşındaki milli raket, hızlı başladığı maçta 3-0 öne geçti ancak bu üstünlüğünü koruyamayıp ilk seti 7-5'le yitirdi.

Setlerde geriye düşmesine karşın agresif oyununu sürdüren Soylu, ikinci setin de ilk üç oyununu alırken bu kez rakibine geri dönüş şansı tanımadı. 6-3'le işi final setine uzatan İpek, final setinde de kortun tek hâkimiydi. 2 saat 7 dakika süren karşılaşmayı 5-7, 6-3, 6-2 ile kazanan Soylu, böylece serideki ilk puanı Ay-yıldızlar'a getirdi.

Tribünlerde 500'e yakın seyircinin izlediği eşleşmenin ikinci maçı, geçen sene çok başarılı işlere imza atarak turnuvanın en değerli oyuncusu ödülüne layık görülen Çağla Büyükakçay ile İsrail'in 1 numarası Julia Glushko arasındaydı. Büyük çekişmeye sahne olan açılış setinde 5-4 gerideyken bir set puanı çeviren Büyükakçay, üst üste üç oyun kazanıp 7-5'le ilk adımı attı.

Çağla'nın dirençli performansı ikinci sette de devam etti. Yaptığı etkili savunmanın yanı sıra birinci servislerinden %81 ile puan çıkarmasını bilen Çağla, dünya sıralamasının 126. basamağındaki Glushko'yu 7-5, 6-3'le yenip skoru 2-0'a getirdi ve kırmızı-beyazlı ekibin galibiyetini tayin etti.

Türkiye-İsrail serisinin üçüncü maçı niteliğindeki çiftler maçında ise Çağla Büyükakçay ile Başak Eraydın'ın kurduğu ortaklık, Julia Glushko/Shahar Peer'e 5-7, 7-5, 6-4'lük setlerle mağlup oldu. Bu yenilgiye rağmen seriden 2-1'lik zaferle ayrılan milliler, C Grubu'nun diğer buluşmasında Estonya'yı geçen Hırvatistan ile grubun zirvesine oturdu.

Alaaddin Karagöz'ün kaptanlığını yaptığı Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Başak Eraydın ve Pemra Özgen’den oluşan Türkiye Fed Cup ekibi, gruptaki ikinci maçında yarın (4 Şubat Perşembe) TSİ 15.30’da Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak.

Ali Katipoğlu / Eilat, İsrail

TÜRKİYE - İSRAİL FOTO GALERİ