Ay-yıldızlı gençler Avrupa Kış Kupası Finalleri'nde

Türkiye 12 Yaş Kız ve Erkek Milli Takımları, Avrupa Kış Kupası Finalleri'ne gitmeye hak kazandı. Kızlar, Mersin'deki eleme mücadelelerinde Slovenya'yı; erkekler ise Ankara'da gerçekleşen organizasyonda Romanya'yı mağlup ederek sekizli finallerdeki yerlerini ayırdı.

Eda Arlı, Özlem Uslu ve Aslı Özcan'dan oluşan kırmızı-beyazlı ekip, açılış turunu bay geçtikten sonra yarı finalde Slovenya'yı süpürdü. Özlem'in Petja Drame'yi 6-0, 6-2; Eda'nın Leontina Stojanovic'i 6-1, 6-2'lik setlerle geçmesiyle 2-0'ı bulan genç milliler, çiftler maçında da rakibine acımadı. Drame/Lanisek ikilisini 6-0, 6-2 ile yenen Uslu/Özcan tandemi, skoru 3-0'a getirdi.

Bu galibiyetle eleme grubunda finale çıkıp İngiltere'deki 12 Yaş Avrupa Kış Kupası Finalleri'ne katılmayı garantileyen Türkiye, son maçını Ukrayna ile yapacak. Türkiye-Ukrayna serisi, Mersin Tenis Kompleksi'ndeki eleme grubunun birincisini ve ikincisini belirleyecek.

ERKEKLER ROMANYA'YI DEVİRDİ
Ankara Tenis Kulübü'ndeki 12 Yaş Erkekler Avrupa Kış Kupası Elemeleri'deki ikinci sınavını Hollanda'nın ardından Romanya önünde veren ay-yıldızlı gençler, çiftler maçı neticesinde 2-1'lik zafere uzanıp ilk ikiye girmeyi başardı. 

Efe Boran Güler'in yenilgisiyle geriye düşen Türkiye, Togan Tokaç'ın 6-3, 6-0'lık galibiyetiyle durumu eşitledi. Kritik çiftler eşleşmesinde ise Erden Er/Togan Tokaç ikilisi, Duta/Fatu ekibine 6-2, 6-2 ile şans tanımadı ve final biletini millilere getirdi. Çek Cumhuriyeti'ndeki Avrupa Kış Kupası Finalleri için vizeyi alan Türkiye, eleme grubu liderliği için Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak.