Ergi'yi basit hatalar yaktı

Melbourne Park'ın ev sahipliği yaptığı Avustralya Açık'ta gençler kariyerinin ilk slam mücadelesini veren Ergi Kırkın, açılış turunda Fransız Elliot Benchetrit'e yenilip elendi.

15 numaralı kortta gerçekleşen buluşmada çok heyecanlı olduğu gözlerden kaçmayan Kırkın, 77 dakika süren maç boyunca toplam 36 basit hata yaparken, 8 puan vuruşuna imza attı. Eline geçen yedi servis kırma şansının yalnızca birini değerlendirebilen Ergi, rakibine 6-2, 6-4'lük setlerle mağlup oldu.

1999 doğumlu Ergi, teklerde veda ettiği Avustralya Açık Gençler Şampiyonası'nda çiftler kategorisinde ise ev sahibi ülkeden Alexei Popyrin ile ortaklık kuruyor. Kırkın/Popyrin ikilisi birinci turda Toru Horie/Nicola Kuhn ile karşı karşıya gelecek.

SIRA BERFU'DA
Türkiye'nin gençlerdeki diğer temsilcisi Berfu Cengiz ise ilk sınavını yarın verecek. Dünya sıralamasının 42. basamağındaki Cengiz, TSİ 02.00'de başlayan programda Kort 8'in ikinci maçında 9 numaralı seribaşı İsviçreli Rebeka Masarova ile kozlarını paylaşacak. 

Berfu, Rumen partneri Ioana Minca ile ekip oluşturduğu çiftlerde ise açılış turunda Mira Antonitsch/Panna Udvardy tandemiyle eşleşti.