Altuğ son dörtte

Türkiye'de sezon boyu devam edecek olan Futures turnuvalarının ikinci haftasında Altuğ Çelikbilek'in şampiyonluk yürüyüşü sürüyor. Antalya Belek'te düzenlenen Babolat Futures'taki son maçında 2 numaralı seribaşını deviren Altuğ, adını yarı finale yazdırmasını bildi.

Sırasıyla Monakolu ve Alman rakiplerini geçerek ulaştığı çeyrek finalde klasmanın 334. basamağındaki Çek Michal Konecny ile karşılaşan Çelikbilek, birinci servislerinden %87 ile puan çıkardığı mücadeleyi 6-4, 6-4'lük setlerle kazanmayı başardı. Bu sonuçla son dörde kalan Altuğ, finale yükselme yolunda Hırvat Mate Delic ile kozlarını paylaşacak.

Toplam 10 bin dolar ödüllü organizasyonun çiftler kategorisinde Anıl Yüksel/Muhammet Haylaz ikilisi, dikkat çekici bir galibiyetle final biletini kaptı. 1 numaralı seribaşı ekip Luca Margaroli/Luca Pangaldi'yi 6-4, 6-4'le geçen Yüksel/Haylaz, şampiyonluk maçında İsveçli ortaklar Lucas Renard/Daniel Windahl ile oynayacak.

Almanya'nın Stuttgart kentindeki Futures turnuvasında ise Cem İlkel şanssız bir yenilgi aldı. İlk servisinin oyuna girdiği puanların %80'ini hanesine yazdırdığı buluşmada Çek Petr Michnev'e 7-5, 4-6, 7-6(4)'lık setlerle boyun eğen İlkel, çeyrek finalde turnuvaya veda etti.