Büyükakçay çiftlerde ilerliyor

Çin'in Şenzen kentinde düzenlenen WTA turnuvasında mücadele eden 26 yaşındaki milli raket Çağla Büyükakçay, Sırp partneri Aleksandra Krunic ile birlikte çiftler kategorisinde yarı finali yakaladı.
 
4 numaralı seribaşı olarak katıldıkları turnuvanın açılış turunu rakiplerinin sakatlık nedeniyle maça çıkamaması neticesinde atlayan Büyükakçay/Krunic, çeyrek finalde önemli bir geri dönüş gerçekleştirdi. Ev sahibi ülkeden Shuai Peng/Chen Liang tandemine karşı ilk seti yitirdikten sonra ikinci sette de 5-3 geriye düşen Büyükakçay/Krunic, bu noktadan maçı çevirmesini bildi.
 
6-6'da dengeledikleri ikinci seti, ellerine geçen beşinci set puanında 11/9'luk tie-break ile tamamlayan Türk/Sırp ortaklığı, maç tie-break'inde ise Çinli rakiplerini adeta korttan sildi. Kritik oyundaki 10 puanın tümünü hanelerine yazdıran Büyükakçay ve Krunic, 4-6, 7-6, 10/0'lık skorla Şenzen Açık’ta yarı final biletini aldı.

Bu adreste geçen yılki derecesini tekrarlayan Büyükakçay ile Krunic, finale yükselme yolunda Yifan Xu/Saisai Zheng veya Alison Riske/Nicole Gibbs ekibiyle kozlarını paylaşacak.