Ayla ve Cem finale doğru

Antalya'daki Kaya Belek Otel kortlarında devam eden toplam 10 bin dolar ödüllü ITF turnuvalarında kadınlarda Ayla Aksu, erkeklerde Cem İlkel teklerde yarı finale çıkmayı başardı.

Dünya sıralamasında 404. basamakta oturan Ayla Aksu, 4 numaralı seribaşı olduğu toprak kort turnuvasında çeyrek finalde Bulgar rakibi Julia Stamatova karşısında ilk seti yitirse de geri dönmesini bildi. 1-6, 6-3, 6-2 ile galibiyete uzanan Aksu, finale yükselme yolunda 1 numara Fransız Lou Brouleau ile kozlarını paylaşacak.

Aynı tesisteki sert zeminli kortlarda düzenlenen erkekler mücadelesinde 2 numaralı seribaşı olarak raket sallayan Cem İlkel, son maçında Hırvat rakibi Franjo Raspudic'e şans tanımadı. 6-4, 6-4'lük skorla gülen İlkel, yarı finalde İtalyan Adelchi Virgili ile eşleşti. Virgili ise bir diğer milli tenisçi Anıl Yüksel'i 7-5, 6-1'le eledi.

ÇİFTLERE TÜRKİYE DAMGASI
GD Tennis Futures turnuvasının çift erkekler kategorisinde şampiyonluk maçı Türk ekipler arasında oynanacak. Deviatiarov/Virgili'yi 6-4, 7-6 ile geçen Cem İlkel/Tuna Altuna ve Mylokostov/Veremeychuk'u 6-0, 6-1'le yenen Altuğ Çelikbilek/Sarp Ağabigün, finalin adını koydu.