Çağla Büyükakçay'dan muhteşem galibiyet

50 bin dolar toplam ödüllü TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda Çağla Büyükakçay tarihi bir galibiyet aldı. Tam 3 saat 17 dakika süren maraton maçta Rumen Alexandra Cadantu’yu 6-4, 6-7, 7-5’lik setlerle deviren Büyükakçay, bu sene beşincisi düzenlenen zorlu organizasyonda tekler finaline yükselen ilk Türk oldu.

Klasmanda bir dönem 59. basamağa kadar ilerleyen Cadantu karşısında ilk seti 1-3’ten çevirip 6-3’le noktalayan 26 yaşındaki milli tenisçi, 5-2 geriye düştüğü ikinci sette de pes etmedi. Üst üste dört oyun kazanarak 6-5 öne geçen ve bu noktada iki maç puanı yakalayan Büyükakçay, bu fırsatları değerlendiremedi. Büyük çekişmeye sahne olan ikinci set, 7/2’lik tie-break neticesinde Cadantu’ya gitti.

Ankara Tenis Kulübü’nde gerçekleşen turnuvada 2 numaralı seribaşı olarak mücadele veren Çağla, final setinde de etkileyici bir geri dönüşe imza attı. Üç oyunluk bir seriyle 2-4’lük dezavantajını ortadan kaldıran Büyükakçay, on ikinci oyunda rakibi Cadantu’nun servisini kırıp 7-5’lik skorla final biletini cebine koydu.

TRT’den canlı yayınlanan ve dolu tribünler önünde oynanan bu müthiş maçı kazanan Çağla, Eylül ayında mağlup olduğu Cadantu’dan rövanşı almasını da bildi. Geçtiğimiz ay Dubai’deki 75 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında mutlu sona ulaşarak Türk tenis tarihinin en büyük zaferine uzanan Büyükakçay, yenilmezlik serisini Ankara’da da sürdürüp dokuz maça çıkardı.

Dünya sıralamasında 129.’lukta yer alan Çağla Büyükakçay, TEB Ankara Cup finalinde Hırvat Jana Fett ile Sırp Ivana Jorovic arasındaki eşleşmenin galibiyle karşılaşacak. Final müsabakası, saat 14.00’ten itibaren TRT ekranlarından naklen izleyicilere ulaştırılacak.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
19.12.2015 PROGRAM