Çağla ve İpek'ten müthiş galibiyetler

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen toplam 75 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, elde ettikleri etkileyici galibiyetlerle yarı finale yükselmeyi başardı ve birbirleriyle eşleşti.

İlk iki turda sırasıyla Ukraynalı ve İsviçreli rakiplerini eleyen Büyükakçay, çeyrek finalde organizasyonun 1 numaralı seribaşı ismi ve dünya 57.’si Rumen Alexandra Dulgheru’yu devirdi. 2 saat 37 dakika süren buluşmadan 4-6, 6-4, 6-3’lük skorla mutlu ayrılan Çağla, son dört raket arasındaki yerini aldı.

İpek ise final setinde önemli bir geri dönüşe imza attığı maçta Slovak Kristina Kucova’yı saf dışı bıraktı. Karşılıklı kazanılan setlerin ardından üçüncü sette 4-1 geriye düşmesine karşın pes etmeyen Soylu, klasmanın 147. basamağındaki Kucova’yı 6-1, 2-6, 7-6 ile üzdü ve yarı final biletini cebine koydu.

ÇİFTLERDE DE FİRE YOK
Soylu ve Büyükakçay, Al Habtoor Tennis Challenge isimli zorlu turnuvanın çiftler kategorisinde de yollarına devam ediyor. Belçikalı Elise Mertens ile ortaklık kuran İpek, Melnikova/Pous Tio tandemini 6-2, 6-3'le geçerek finale yürürken, Çağla ise Yunan partneri Maria Sakkari ile birlikte Kucova/Martincova'yı 6-4, 6-2 ile yenip yarı final vizesini kaptı.