Dubai'de iyi başlangıç

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde gerçekleşen 75 bin dolar ödüllü ITF turnuvasına katılan İpek Soylu ve Çağla Büyükakçay, ilk gün çıktıkları maçlardan üstünlükle ayrılmayı başardı.

Teklerde 7 numaralı seribaşı olarak mücadele eden İpek, açılış turunda Ukraynalı rakibi Olga Fridman'ı kıyasıya bir maçın ardından devirdi. Final setini 3-5'te çevirdiği buluşmayı 2 saat 5 dakika sonunda 1-6, 6-3, 7-6(1) ile kazanan Soylu, son 16'daki yerini ayırttı.

İpek'in ikinci turdaki rakibi, Rus Marina Melnikova ile Hint Ankita Raina arasındaki eşleşmenin galibi olacak. Soylu, Belçikalı partneri Elise Mertens ile birlikte 1 numaralı ekip olarak raket salladığı çiftlerde ise ilk sınavını Gabueva/Raina ikilisi önünde verecek.

Al Habtoor Tennis Challenge turnuvasında ter döken bir diğer milli tenisçi Çağla Büyükakçay ise teklerde maç yapmazken, çiftlerde çeyrek final biletini cebine koydu. Yunan Maria Sakkari ile ortaklık kuran Çağla, Al Nabhani/Sadikovic tandemini 6-4, 6-3'le geçti.

Sert zemindeki zorlu organizasyonda teklerde 6 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Büyükakçay, yarın Ukraynalı Lyudmyla Kichenok'a karşı teklerdeki ilk tur maçına çıkacak.