İlkel müthiş mücadelesini kupayla taçlandıramadı

20 yaşındaki milli tenisçi Cem İlkel, Türkiye'de sene başından beri devam eden toplam 10 bin dolar ödüllü Futures turnuvalarının 43. haftasında, çiftlerin ardından teklerde de ikincilik ödülüne uzandı. Klasmanın 433. basamağında oturan Cem, üç maç puanı kaçırdığı tam 3 saat 52 dakika süren heyecan dolu finalden 5-7, 7-6, 7-6'lık skorla yenik ayrılarak kupanın kıyısından döndü.

Antalya'da gerçekleşen Tennis Organisation Cup'ta 2 numaralı seribaşı olarak mücadele veren İlkel, sırasıyla Hint, Kanadalı, Rus ve Rumen rakiplerini geçtikten sonra şampiyonluk maçında 1 numaralı seribaşı Belçikalı Yannik Reuter ile karşılaştı. Kendisinden 33 sıra ilerideki Reuter karşısında açılış setini 7-5'le kazanan Cem, tie-break'e giden ikinci sette ise büyük fırsatlar harcadı.

Kritik oyununda 6/4 ve 7/6'lık üstünlükleri olduğu esnada toplam üç maç puanından faydalanamayan İlkel, 11/9'luk tie-break neticesinde ikinci seti kaptırdı. Final setinde de çekişme üst seviyedeydi. Kazananı yine tie-break belirlerken, 7/2 ile amacına ulaşan Reuter, büyük ödülü kucaklamayı başardı.

Kariyerinin altıncı tekler finalinden beşinci kez mağlup ayrılan Cem, bir önceki gün tamamlanan çiftler kategorisinde de partneri Tuna Altuna ile birlikte ikinci olmuştu.