Başak Eraydın'dan anlamlı şampiyonluk

İstanbul’daki Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü’nün kapalı kortlarında düzenlenen Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nda milli sporcu Başak Eraydın, Rus partneri Polina Leykina ile birlikte çiftlerde şampiyonluğu elde etti.

Bu sene 16.’sı yapılan organizasyonda 4 numaralı seribaşı çift olarak ter döken Eraydın/Leykina, finalde Rumen Cristina Dinu ile Hırvat Jana Fett’in oluşturduğu ekibi çekişmeli bir maçın ardından devirdi. 1 saat 33 dakika süren buluşmayı 7-5, 6-7, 10/5’lik skorla kazanan Eraydın ve Leykina, anlamlı turnuvadan zaferle ayrılmayı başardı.

Cumhuriyet Bayramı haftasında gerçekleşen turnuvada zirveye çıkan 21 yaşındaki Başak, çiftler kariyerinin 12. kupasını kaldırdı.

TEKLERDE JOROVIC-FETT FİNALİ

Toplam 25 bin dolar ödüllü turnuvanın tekler kategorisinde yarı final maçlarına çıkan Başak Eraydın ve Pemra Özgen, korttan yenilgiyle ayrıldı. Eraydın, ikinci setinde 4-0’lık üstünlüğünü koruyamadığı maçta Sırp Ivana Jorovic’e 6-3, 6-4; Özgen ise Hırvat Jana Fett’e 6-1, 6-4’lük skorla mağlup oldu.

Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nda Jorovic ile Fett arasındaki tekler finali yarın (31 Ekim Cumartesi) saat 16.00’da başlayacak.