Son 16'da dört Türk

Bu yıl 16.’sı gerçekleşen toplam 25 bin dolar ödüllü Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nda ilk tur eşleşmeleri tamamlandı. Bir önceki gün maçını kazanan Ayla Aksu’nun ardından milli tenisçiler Başak Eraydın, Pemra Özgen ve Berfu Cengiz de son 16’ya kalmasını bildi.

Ana tablo mücadelesinin ikinci günündeki en çekişmeli maç, son dönemin yükselişteki ismi Başak Eraydın ile tecrübeli İtalyan Alberta Brianti arasındaydı. Klasmanda bir dönem 55. basamağa kadar ilerleyen Brianti’yi 2 saat 46 dakika sonunda 6-4, 4-6, 6-4’le deviren Eraydın, böylece ikinci tur biletini cebine koydu.

Son iki hafta Yunanistan’da katıldığı turnuvalarda bir şampiyonluk, bir de ikincilik elde eden Pemra Özgen de oyuncusu olduğu TED Spor Kulübü’ndeki turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. Ukraynalı Nadiia Kichenok’u 6-2, 6-3’le geçen Özgen, bir sonraki turda Nadiia’nın ikiz kardeşi Lyudmyla ile eşleşti.

İki Türk sporcu arasındaki buluşmada, 16 yaşındaki Berfu Cengiz’in üstünlüğü vardı. A seviye bir ITF Gençler turnuvasında yarı final oynayan ilk Türk raket olan Berfu, ilk maçında Hülya Esen’i 6-3, 6-3’le yenerek yoluna devam etti. Melis Sezer ise Sırp rakibi Ivana Jorovic’e 6-3, 6-0’lık setlerle mağlup oldu.

28 Ekim Çarşamba günkü ikinci tur eşleşmelerinde Ayla Aksu ile Rus Polina Leykina; Başak Eraydın ile Çek Katerina Vankova; Pemra Özgen ile Ukraynalı Lyudmyla Kichenok; Berfu Cengiz ile de Sırp Ivana Jorovic karşı karşıya gelecek. Müsabakalar saat 12.30’da başlayacak.

Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası'nın ikinci gününde Türk raketlerin çiftler kategorisindeki maçlarında ise şu sonuçlar ortaya çıktı:

Seven Oral/Melis Bayraktaroğlu - Başak Akbaş/Bobo Kotlica: 6-1, 4-6, 10/7
Alona Fomina/Christina Shakovets - Müge Topsel/Ksenia Ulukan: 6-2, 6-2