Cumhuriyet Bayramı haftasında tenis coşkusu

Cumhuriyet Bayramı haftasının geleneksel etkinliklerinden Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası, bu sene 24-31 Ekim tarihleri arasında 16. yaşını kutluyor. İstanbul’daki Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü’nde gerçekleşen toplam 25 bin dolar ödüllü ITF kapalı kort turnuvasının tanıtım toplantısı yapıldı.

Ev sahibi kulübün tesislerindeki basın toplantısına TED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, Fıratpen Kurumsal İletişim Müdürü Hasan Erhan, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Süpervizörü Guido Pezzella, TED Tenis Kaptanı Işık Tok, milli tenisçi Başak Eraydın ve Rus tenisçi Irina Khromacheva katıldı.

Cumhuriyetin 92. yılının kutlandığı haftada bu prestijli turnuvayı 16. kez düzenlemekten dolayı yaşadıkları memnuniyeti belirten Başkan Tınaz, katkılarından ötürü Türkiye Tenis Federasyonu’na teşekkürlerini sundu. Tınaz, bu değerli organizasyonda teklerde bir Türk sporcunun şampiyonluğa ulaşmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Turnuvanın ana sponsoru Fıratpen’i temsilen konuşan Hasan Erhan ise böylesine önemli bir turnuvayı destek vermenin kendileri adına gurur verici olduğunu söyledi. Erhan, Türk sporcuların başarılı bir hafta geçirmesinin turnuvayı daha da anlamlı kılacağını ifade etti.

Sponsorlara müteşekkir olduklarını vurgulayan Işık Tok, sporseverleri Tarabya’daki TED Spor Kulübü kortlarına davet ederken, ITF Süpervizörü Pezzella da bu başarılı organizasyonun daha nice yıllar aynı şekilde devam etmesi yönündeki dileklerini iletti.

Son aylarda elde ettiği parlak derecelerle dikkat çeken 21 yaşındaki milli tenisçi Başak Eraydın ise bu gibi organizasyonların Türk tenisinin gelişimi için çok önemli olduğunu, kendi kulübünde başarılı bir hafta geçirmeyi arzuladığını söyledi. Klasmanın 325. basamağındaki Eraydın, ilk turda İtalyan Alberta Brianti ile karşılaşacak.

2010 yılında dünya gençler sıralamasında zirveye çıkmış bir isim olan Rus raket Khromacheva da İstanbul’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirirken, turnuvanın gerçekleşmesinde pay sahibi olan herkese teşekkür etti.

24 Ekim’deki eleme maçlarıyla perdesi açılan Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nın çiftler finali 30 Ekim Cuma, tekler finali ise 31 Ekim Cumartesi günü oynanacak.