Pemra ve Melis yola devam ediyor

Tenisçilerimiz ITF turnuvalarında mücadelelerini sürdürürken, Pemra Özgen, Melis Sezer ve Sarp Ağabigün, Cuma gününü galibiyetle kapadı.

Yunanistan'a bağlı Girit adasında bu hafta 10 bin dolar para ödüllü ITF turnuvası oynayan Fed Cup oyuncumuz Pemra Özgen, 1 numaralı seribaşı olduğu turnuvada yarı finale yükseldi. Çeyrek finalde Alman Julia Wachacyzk ile karşılaşan tecrübeli tenisçi, korttan 6-0, 6-7 ve 6-2'lik set skorlarıyla galip ayrılarak yarı finalde Julie Gervais'in rakibi oldu.

Antalya'da devam eden Tennis Organisation Cup'ta ise 2 numaralı seribaşı Melis Sezer, ilk setini kaybettiği buluşmada, 5 numaralı Anna Bondar'ı 4-6, 6-3, 6-0'la geçerek son 4'e kaldı. Sezer final için Belçikalı Greet Minnen'le kozlarını paylaşacak.

Aynı tesiste oynayan ITF Futures serisinde Sarp Ağabigün, Hint partneri Ramanathan'la birlikte finale yükselmesini bildi. ABD'li Galloway/Mudge tandemin, 6-0, 6-1'le geçen Ağabigün/Ramanathan, finalde 1 numaralı ekip Kirill Dmitriev / Luca Margaroli ile karşılaşacak.

Bu hafta Belarus'un başkenti Minsk'te raket sallayan Barış Ergüden'in final yürüyüşü Stefan Kozlov önünde son buldu. 29 yaşındaki Ergüden, ABD'li rakibine 6-2, 6-0'lık setlerle mağlup olarak turnuvaya yarı finalde veda etti.

Bir diğer Türk raket Hülya Esen de Bulgaristan'daki ITF turnuvasında teklerde çeyrek final heyecanı yaşadı. Ev sahibi ülkeden Vivian Zlatanova'ya 6-4, 6-2'lik set skorlarıyla boyun eğen Hülya, Albena şehrinde oynanan turnuvayı son sekizde tamamladı.