"Federasyonumuza desteğe her zaman hazırız"

Bu sene ilk kez düzenlenen toplam 42500 avro ödüllü Ağrı İbrahim Çeçen Cup ATP Challenger turnuvasına, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Teklerde Özbek Farrukh Dustov, çiftlerde Ukraynalı Denys Molchanov ve Rus Konstantin Kravchuk’un zaferiyle sonuçlanan zorlu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük katkı sahiplerinden Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal, turnuvaya ve Türk sporuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlıklı ve zinde insanlar yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Ünal, öğrencileri spora teşvik etmek için yapılan yatırımların önemine dikkat çekti. Kampüslerinde çok amaçlı spor salonu, stadyum, 5 adet tenis kortu, fitness merkezi, 6.5 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet yolu gibi birçok önemli spor tesisinin bulunduğunu söyleyen Ünal, bilimsel atılımların yanında altyapıya verdikleri desteği vurguladı.

Doğu illerindeki sosyal yaşamın gelişimi için projelere devam ettikleri açıklayan Yücel Ünal, eğitime ve sosyal projelere büyük değer veren İbrahim Çeçen Vakfı’na ve üniversitelerinin rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan'a sonsuz teşekkürlerini iletti. Ünal, Ağrı İbrahim Çeçen Cup gibi dünya çapında bir spor etkinliğini Ağrı şehrine kazandıran Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu’na da minnettar olduklarını dile getirdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Cup ATP Challenger turnuvasının Ağrı’nın tanıtımı için çok önemli olduğunu söyleyen Ünal, tenise olan ilginin her geçen gün arttığını ifade etti. Ünal, Ağrı için gurur verici bir organizasyon olan Ağrı İbrahim Çeçen Cup’ın kusursuz bir şekilde geçmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini ve Türk tenisine olan katkılarını karşılıksız olarak sürdüreceklerini belirtti.

Türkiye Tenis Federasyonu’na destek vermeye her zaman hazır olduklarını söyleyen Yücal Ünal, ulusal ve uluslararası düzeydeki turnuvaları düzenlemeye devam etmek istediklerini, tenisi ülke çapında daha da geliştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.