Uluslararası Tenis Federasyonu'nda yeni dönem

Geçtiğimiz hafta sonu Şili'nin başkenti Santiago'da Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) seçimlerinin heyecanı yaşandı. Gerçekleşen seçim neticesinde dünya tenisinin en üst düzey mercii ITF'in yeni başkanı ABD'li David Haggerty olurken, 13 kişilik yönetim kurulu da belirlendi.

Çok tecrübeli bir tenis yöneticisi olan Haggerty, dört adaylı seçimde Hindistan'dan Anil Khanna, İsviçre'den Rene Stammbach ve İspanya'dan Juan Margets ile yarıştı. Stammbach ve Margets ilk turda elenirken, Haggerty ve Khanna ikinci tura kalan isimler oldu.

Yapılan ikinci tur oylamasında ise 200 oy alan Haggery, 192 oy alan Khanna'yı geride bıraktı ve 1999'dan bu yana ITF'i yöneten İtalyan Francesco Ricci Bitti'den görevi devraldı. 58 yaşındaki Haggerty, 2019'a kadar görevinin başında olacak.

Geçmişte Birleşik Devletler Tenis Federasyonu (USTA) Başkanı ve ITF Yönetim Kurulu Asbaşkanı olarak da görev yapan Haggerty, ayrıca tenis ürünleri sektöründe de uzun yıllar çalıştı. Haggerty'nin başkanlığındaki ITF Yönetim Kurulu'na ise şu isimler seçildi:

Asbaşkanlar: Katrina Adams (USA), Anil Khanna (IND), Rene Stammbach (SUI); Üyeler: Martin Corrie (GBR), Sergio Elias (CHI), Ismail El Shafei (EGY), Bernard Giudicelli (FRA), Jack Graham (CAN), Thomas Koenigsfeldt (DEN), Celia Patrick (NZL), Aleksei Selivanenko (RUS), Stefan Tzvetkov (BUL), Bulat Utemuratov (KAZ).

ULUÇ VE DÖNMEZ DE KATILDI
Santiago'daki Genel Kurul'da Türkiye Tenis Federasyonu (TTF)'nu Yönetim Kurulu Üyeleri Ayda Uluç ve Gökhan Dönmez temsil etti. TTF'nin eski başkanlarından, şu anda Yönetim Kurulu üyelerinden Ayda Uluç ise adaylığını koyduğu ITF Yönetim Kurulu'na seçilemedi.