İzmir'de ilk kupa Hindistan'a

Toplam 64 bin avro ödüllü Folkart İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında ilk kupa sahibini buldu. Çiftler finalinde Malek Jaziri/Denys Molchanov tandemine ilginç bir maç sonu neticesinde üstünlük kuran Hint ortaklar Saketh Myneni ve Divij Sharan, İzmir'de zirveye çıktı.

Açılış setini 7/5'lik tie-break'le kazanan Myneni/Sharan, ikinci seti 6-4 kaybetti. Karar seti niteliğindeki maç tie-break'te Hint ekip 9/8 öndeyken Jaziri'nin ayak bileğindeki sorun nedeniyle maçı bırakmasıyla mücadele sona erdi.

Şampiyon ve ikinci takıma kupalarını Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile Folkart Yapı Genel Müdürü Metin Sancak takdim etti.

TEKLER FİNALİ: LACKO-COPIL
Örnekköy’de bulunan Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi’ndeki ilk yarı finalde, turnuvanın 2011 şampiyonu ve 4 numaralı seribaşı ismi Slovak Lukas Lacko’nun üstünlüğü vardı. İki saatin üzerinde süren maçta geçen yılın finalisti, 2 numara Tunuslu Malek Jaziri’yi 6-7, 6-3, 6-3’le deviren Lacko, bu sezonki üçüncü finaline ilerledi.

Günün ikinci yarı finalinde Rumen Marius Copil ile Boşnak Mirza Basic kozlarını paylaştı. Bir önceki turda Marsel İlhan’ı eleyen Basic karşısında güçlü servisleriyle maçı domine eden Copil, rakibine tek bir servis kırma puanı göstermedi ve 6-3, 6-4’le galibiyete uzanmasını bildi.

Lacko ile Copil arasındaki tekler finali yarın (27 Eylül Pazar) saat 14.30'da oynanacak.

MÜTHİŞ GÖSTERİ
İki yarı final müsabakası arasında İranlı tenis şovmeni Mansour Bahrami, eski Faslı raket Younes El Aynaoui, eski milli futbolcu Ümit Davala ve sanatçı Behzat Gerçeker, gösteri maçında bir araya geldi. Yoğun bir seyirci ilgisinin olduğu buluşmada, dört ünlü isim sergiledikleri eğlenceli performansla tenisseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

FOLKART İZMİR CUP GÜNLÜK MAÇ PROGRAMI

FOLKART İZMİR CUP FOTO GALERİ