İzmir'de ana tablo kuraları çekildi

Toplam 60 bin dolar ödüllü TEB Kültürpark Cup ITF turnuvasında ana tablo kuraları çekildi. Kültürpark Tenis Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı organizasyonda Çağla Büyükakçay, Başak Eraydın, Ayla Aksu, Melis Sezer doğrudan; Berfu Cengiz, Betina Tokaç, İlay Yörük, Deniz Çömlek de wildcard ile ana tabloda kendilerine yer buldu.

TEB Kültürpark Cup'ta 5 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Çağla Büyükakçay, ilk sınavını İspanyol Paula Badosa Gibert önünde verirken, 6 numara Başak Eraydın, bir diğer milli tenisçi Melis Sezer ile eşleşti. Ayla Aksu, 3 numara Ukraynalı Kateryna Kozlova'ya rakip olurken, Pemra Özgen ise Gürcü Ekaterine Gorgodze ile karşılaşacak.

Bu sene ilki gerçekleştirilen turnuvada ana tabloda raket sallayan diğer Türk sporcuların eşleşmeleri ise şu şekilde: Berfu Cengiz - Jovana Jaksic (Sırbistan), Betina Tokaç - Viktoria Kuzmova (Slovakya), İlay Yörük - Viktoriya Tomova (Bulgaristan), Deniz Çömlek - Raluca Serban (Romanya).

Ana tablo heyecanının yarın (19 Haziran Pazartesi) başlayacağı TEB Kültürpark Cup'ta çiftler kupası 23 Haziran Cumartesi, tekler kupası ise 24 Haziran Cumartesi günü sahibini bulacak.

İPEK VE CEMRE ANA TABLO İÇİN
İzmir'deki turnuvanın eleme mücadelesinde final turuna kalan oyuncular belli oldu. Buna göre Doğa Selen Takunyacı'yı 6-1, 6-1'le geçen İpek Öz ve Ukraynalı Marianna Zakarlyuk'u 6-2, 6-4'le yenen Cemre Anıl, ana tabloya yükselme maçına çıkmaya hak kazandı.

Öz'ün ana tablo yolundaki son rakibi Alman Lisa-Marie Maetschke olurken; Anıl ise elemelerin son turunda Rus Vasilisa Aponasenko ile kozlarını paylaşacak.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
ELEME TABLOSU
MAÇ PROGRAMI