İzmir Cup'ta sekizinci yıl heyecanı

Türkiye Tenis Federasyonu, Gençlik Spor Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında düzenlenen Folkart İzmir Cup ATP Challenger turnuvası, bu yıl 19-27 Eylül tarihleri arasında Karşıyaka Örnekköy’deki Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi’nde yapılacak.

ATP (Profesyonel Tenisçiler Birliği) Challenger takviminde bulunan turnuvaya, Türkiye Tenis Federasyonu üst düzey oyuncuların katılımını sağlamayı ve organizasyonun başarısını her yıl bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Türkiye’nin önde gelen uluslararası spor etkinliklerinden olan ve İzmir’in adını en etkin şekilde duyuran İzmir Cup’ın sekizinci yılında ana sponsorluğu Folkart Yapı üstleniyor.

Birbirinden önemli sporcuların boy göstereceği toplam 64 bin avro para ödüllü turnuva, 19 Eylül Cumartesi günkü eleme maçlarıyla başlayacak ve 27 Eylül Pazar günkü tekler finaliyle sona erecek. Turnuvaya Türkiye’nin erkeklerdeki 1 numarası Marsel İlhan’ın yanı sıra son dönemde hızla yukarılara tırmanan Cem İlkel, Barış Ergüden, Anıl Yüksel, Barkın Yalçınkale, Efe Yurtaçan, Altuğ Çelikbilek, Sarp Ağabigün, Muhammet Haylaz gibi milli tenisçiler de katılacak.

Son olarak Amerika Açık’ta ikinci tura çıkma başarısı gösteren ve an itibariyle klasmanın 84. basamağında oturan Marsel İlhan, İzmir’de daha önce üç kez final oynamıştı. 20 yaşındaki Cem İlkel ise bu adreste geçen yıl ilk maçını kazandıktan sonra ikinci turda finalist Malek Jaziri’ye elenmişti. 

Folkart İzmir Cup’ta açıklanan katılım listesinde ilk 100’deki oyuncuların yanı sıra tecrübeli isimler de dikkat çekiyor. Dünya sıralamasında bir dönem sekizinciliğe kadar çıkan 2010 Fransa Açık yarı finalisti Avusturyalı Jürgen Melzer, turnuvaya gelecek en kariyerli isim olarak göze çarpıyor. Geçtiğimiz senenin ikincisi Tunuslu Malek Jaziri yine İzmirliler ile buluşurken, Rus Andrey Kuznetsov, Slovak Lukas Lacko, Sloven Blaz Kavcic ve Ukraynalı Illya Marchenko organizasyonun iddialı isimleri olacak. 

SİHİRBAZ DA GELECEK
Öte yandan Folkart İzmir Cup’ın bu yıl büyük bir sürprizi olacak. Profesyonel kariyerinde ilginç oyun tarzı ve kazandığı sıra dışı puanlarla efsaneleşen İranlı tenisçi Mansour Bahrami, hünerlerini sergileyeceği İzmir’de tenisseverlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.