İpek devam, Çağla tamam

New York'ta gerçekleşen yılın son Grand Slam turnuvası Amerika Açık'ta eleme mücadelesi veren milli raketlerden İpek Soylu yoluna devam ederken, Çağla Büyükakçay ise elendi.

Açılış turunda ev sahibi ülkeden Maria Sanchez ile karşı karşıya gelen Soylu, klasmanın 172. basamağındaki rakibi karşısında ilk seti yitirse de oyundan kopmadı. Birinci servislerinden %73 ile puan çıkardığı buluşmada Sanchez'in servisini altı kez kıran İpek, 2 saat 5 dakika sonunda 5-7, 7-5, 6-1'le tur vizesini aldı.

Kariyerinde ilk kez bir slam turnuvasının elemelerinde boy gösteren 19 yaşındaki Soylu, ikinci sınavını Ukraynalı Kateryna Bondarenko önünde verecek. Dünya sıralamasında bir dönem 29.'luğa kadar ilerleyen şu anda ise 104.'lükte bulunan Bondarenko, 2015 TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta elemelerden gelip çeyrek finale çıkarken, ilk turda Venus Williams'ı devirmişti.

Soylu ile elemelerin 6 numaralı seribaşı Bondarenko arasındaki ikinci tur eşleşmesi, bugün TSİ 18.00'de başlayan programın son maçı olarak 11. kortta oynanacak.

ÇAĞLA ÜZÜLDÜ
Flushing Meadows'ta altıncı kez eleme turnuvasına katılan Çağla Büyükakçay ise ilk maçında Japon Eri Hozumi'ye mağlup oldu. Karşılaşma boyunca eline geçen beş servis kırma şansını kullanamayan Büyükakçay, WTA 166 numarası Hozumi'ye 6-2, 6-2'lik setlerle yenilerek Amerika Açık elemelerine veda etti.