Marsel pes etmedi

Fransa'nın Rennes kentindeki 85 bin avro ödüllü ATP Challenger salon turnuvasında mücadele eden Marsel İlhan, zorlu geçen bir maçın ardından adını ikinci tura yazdırmasını bildi. Marsel, açılış turunda ev sahibi ülkeden Enzo Couacaud'yu 2-6, 7-5, 6-2 ile geçti.

Haftaya klasmanın 99. basamağında giren ve Rennes'de 6 numaralı seribaşı olarak ter döken Marsel, maça istediği başlangıcı yapamadı. Birinci seti 6-2 ile kaptıran milli tenisçi, ikinci setin sekizinci oyununda servisini kırdırıp 5-3 geriye düştü. Bu noktada maç için servis atan Couacaud'ya izin vermeyen İlhan, etkileyici bir geri dönüş gerçekleştirdi ve üst üste aldığı dört oyunla 7-5'i bularak final setinin kapısını çaldı.

Geçen yıl bu adreste yarı final oynayan Marsel, final setinde işi sıkı tuttu. İki hafta önce Orleans Challenger ilk turunda yalnızca üç oyun şansı tanıdığı rakibi karşısında son sette tüm servislerine tutunan İlhan, 6-2'ye ulaşarak maça noktayı koydu. 1 saat 52 dakika sonunda galibiyete uzanan Marsel, ikinci turda Jonathan Eysseric - John-Patrick Smith eşleşmesinin kazananıyla buluşacak.