16 Yaş Erkek Millilerimiz final turunda

Avrupa Tenis Birliği (Tennis Europe) tarafından düzenlenen Avrupa Yaz Kupaları'nda (European Summer Cups) turnuvalarında 16-18 yaş klasmanlarında milli takımlarımız mücadele etti. Toplamda 115 ülkenin katıldığı organizasyonda, 16 yaş erkek milli takımımız final grubuna kaldı.

16 yaş erkekler klasmanında düzenlenen ve Borotra Cup ismiyle adlandırılan turnuvada Türkiye, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Macaristan ve Norveç'le aynı fikstürde karşı karşıya geldi. Bursa'da oynanan turnuvanın ilk maçında Norveç'i 2-1, ikinci maçında da Bulgaristan'ı 3-0 geçip finale yükselen erkek milli takımımız, finalde Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 mağlup olsa da finallere katılma vizesi aldı. Eşleşmeler süresince Yankı Erel, Kaya Göre ve Cem Ertürk'lü kadromuza milli takım antrenörlerimizden Yıldıray Çam liderlik etti.

Bu sonuçlarla final grubuna katılmayı hak eden takımımız maçlarını 4-6 Ağustos tarihlerinde Fransa'nın Le Touquet kasabasında oynayacak.

Antrenörlüğünü milli takım hocalarından Çağdaş Ulukan'ın yaptığı, İnci Öğüt, Başak Akbaş ve İrem Soylu'nun yer aldığı 16 yaş kız milli takımımız maçlarını Ankara Tenis Kulübü'nde oynadı. İlk maçında Polonya'ya geçilen takımımız, Consolation Grubu'nda da Almanya'ya 2-1 mağlup olarak turnuvayı noktaladı.

Maçlarını Slovakya'da oynayan, antrenörlüğünü Serkan Akın Dilek'in yaptığı 18 yaş erkek millilerimiz ilk maçında Almanya'ya mağlup olduktan sonra son maçını Belarus önünde oynadı. Çağatay Sami Söke, Sarp Ağabigün ve Cengiz Aksu'nun temsil ettiği milli takımımız, Belarus'a 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. 

Kızlarda Deniz Paykoç, Melis Bayraktaroğlu ve Müge Topsel'in yer aldığı kadromuz, Özkan Atmaca kaptanlığında maçlarına çıktı. Bursa'da oynanan eşleşmelerde Türkiye ilk maçında, 2 numaralı seribaşı ülke Hollanda'ya 3-0 mağlup olurken, son maçında Sırbistan'ı mağlup ederek grubunu 3. sırada tamamladı.