Avrupa Yaz Kupalarında Milli Takımlarımız

Avrupa Tenis Birliği'nin (Tennis Europe) genç tenisçilere yönelik en önemli turnuvalarından biri olan Avrupa Yaz Kupaları'nda ülkemizi 4 milli takımımız temsil ediyor.

16 yaş klasmanında düzenlenen ve Borotra Cup ismiyle adlandırılan turnuvada Türkiye, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Macaristan ve Norveç'le aynı potada yer alıyor. Yankı Erel, Kaya Göre ve Cem Ertürk'lü kadromuza milli takım antrenörlerimizden Yıldıray Çam liderlik ediyor. Bursa'da oynanacak maçların ilkinde Türkiye, Norveç'i 2-1'le geçti. Millilerimiz bir sonraki maçında Bulgaristan'la karşılaşacak.

Kız millilerimiz ise maçlarını Ankara Tenis Kulübü kortlarında oynuyor. 

İnci Öğüt, Başak Akbaş ve İrem Soylu'nun yer aldığı kadromuzun antrenörlüğünü Çağdaş Ulukan yapıyor. Bosna Hersek, Almanya, Yunanistan, Norveç, Polonya ve İspanya'nın yer aldığı listede, ilk maçında Polonya'yla karşılaşan ekibimiz, eşleşmeden 3-0'lık yenilgiyle ayrılınca, ilk 4 şansını yitirdi ve 5. ve 6.'lık maçında Almanya / Yunanistan eşleşmesinin galibiyle kozlarını paylaşacak.

18 yaş klasmanı erkekler kategorisinde millilerimiz maçlarını Slovakya'da oynuyor. Çağatay Sami Söke, Sarp Ağabigün ve Cengiz Aksu'lu kadromuzu, milli takım antrenörlerinden Serkan Akın Dilek çalıştırıyor. İlk turda Almanya'yı çeken ekibimiz 3-0'lık yenilgiyle elendi.

 

Kızlarda Deniz Paykoç, Melis Bayraktaroğlu ve Müge Topsel'in yer aldığı kadromuz, Özkan Atmaca kaptanlığında maçlarına çıkıyor. Bursa'da oynanan eşleşmelerde Türkiye, 2 numaralı seribaşı ülke Hollanda'ya 3-0 mağlup oldu. Milliler kalan maçlarında Sırbistan ve Slovakya ile karşılaşacak.