İstanbul'un sultanı Tsurenko

Garanti Koza Arena'da oynanan tekler final mücadelesinde henüz WTA şampiyonlukları bulunmayan iki tenisçi, Ukraynalı Lesia Tsurenko ile Polonyalı Urszula Radwanska karşı karşıya geldi.

Profesyonel kariyerinin bu düzeydeki ilk finaline etkili başlayan 26 yaşındaki Tsurenko, üçüncü oyunda servis kırmasına karşın bir sonraki oyunda bu avantajını yitirince 4-4'e kadar eşitlik bozulmadı. 5-4 önde iken rakibi önünde üç set puanı şansını kullanamayan Radwanska, 11. oyunda servis kırdırarak 6-5 geriye düştü ve seti 7-5'le kaybetti.

Kazanmaya bu kadar yakın olduğu seti kaybedince hızla oyundan kopan ve üst üste altı oyun birden kaybeden Radwanska, ikinci sette 4-0 geriye düştü. Motivasyonunu yitiren rakibine geri dönüş izni vermeyen Tsurenko, ikinci seti rahat bir şekilde kazanıp 7-5, 6-1'lik setlerle kariyerinin ilk WTA turnuva şampiyonluğunu ulaştı.

Şampiyon ve finaliste ödüllerini Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, dünya eski 1 numarası Monica Seles, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal takdim etti.