Soylu ve Schiavone son darbeyi vuramadı

Anna Tatishvili'nin final setinde maçı bırakmasıyla kariyerinin ilk WTA galibiyetine imza attıktan sonra tekler ikinci turunda Magdalena Rybarikova'dan yenilen İpek Soylu, TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta teklerin ardından çiftler mücadelesine de veda etti.

2010 Fransa Açık şampiyonu ve eski dünya 4 numarası İtalyan Francesca Schiavone ile ortaklık kuran İpek, çiftlerdeki açılış maçlarında birçok önemli şansı değerlendiremedi. 4 numaralı seribaşları Rus Vitalia Diatchenko ve Ukraynalı Olga Savchuk ile karşılaşan Soylu/Schiavone, 4-1'den çevirdikleri birinci seti 7-5 kazandı.

İkinci sette 5-3 öne geçen Soylu/Schiavone, bu oyunda üç maç puanından faydalanamezken, üç oyun sonra bu kez de iki maç puanı harcadı. Toplam beş maç puanı çeviren Diatchenko/Savchuk ikilisi, 7/2'lik tie-break ile müsabakayı maç tie-break'ine taşıdı.

10 puana varan ekibin kazanacağı maç tie-break'ine hızlı bir başlangıç yapan İpek ve Schiavone, 5/0 öne fırladı. Ancak bu üstünlüklerini koruyamayan ikili, son 12 puanın 10'unu yitirip mücadeleyi 5-7, 7-6, 10/8'le kaybetti. Soylu ve Schiavone, çiftler mücaelesinden elenirken, Diatchenko/Savchuk ekibi çeyrek finale yükseldi.