İpek'ten bir ilk daha

İki hafta önce Bursa'da tarihi bir zafer elde ederek 50 bin dolar seviyesindeki ITF kadınlar turnuvalarında mutlu sona ulaşan ilk Türk raket olmayı başaran İpek Soylu, TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta kariyerinde bir ilke daha imza attı. 19 yaşındaki milli tenisçi, ikinci setinde müthiş bir geri dönüş gerçekleştirdiği mücadelenin final setinde, ABD'li rakibi Anna Tatishvili'nin sağlık sorunlarından dolayı maçı bırakmasıyla kariyerinin ilk WTA galibiyetini alıp adını ikinci tura yazdırdı.

Günün programında beş maçın planlandığı Garanti Koza Arena'da, Soylu-Tatishvili buluşmasından önceki dört maç da oldukça uzun sürdüğü için oyuncular ancak 23.45'te korta çıkabildi. İlk altı oyunda her iki raket de servislerine tutunurken, yedinci oyunda servisini kaptıran Soylu, hemen akabinde break'i geri almasını bildi. Ancak işi tie-break'e uzatma adına servis attığı oyunu kaptıran İpek, birinci seti 7-5'le kaybetti.

Turnuvaya elemelerden dahil olan klasmanın 124 numarası Tatishvili, ikinci setin beşinci oyunda eline geçirdiği break avantajını, yedinci oyunda ikiye katladı ve 5-2'yi buldu. Bu noktada ise İpek'in müthiş direnci başladı. Tatishvili'nin maç için servis attığı sekizinci oyunda bir maç puanı çeviren İpek, kendi servisine tutunduktan sonra diğer break dezavantajını da ortadan kaldırdı. Momentumu arkasına alan Soylu, üst üste beş oyun kazanarak 7-5'e ulaştı.

Final setinin henüz ilk oyununda İpek'in servisindeki return'ü file takılan Tatishvili, bir sonraki puan için yerini almaya giderken bir anda yere kapaklandı. Tansiyonu düşen Amerikalı eski dünya 50 numarası, sağlık kontrolünün ardından mücadeleye devam etmek istediğini belirtip korta geri döndü. Ancak iki oyun sonra kendini bir kez daha iyi hissetmeyen Tatishvili, üçüncü sette 2-0 gerideyken tam iki saatin devrildiği maçı bırakma kararı aldı.

Skor 5-7, 7-5, 2-0 lehineyken, rakibinin mücadeleye devam edememesiyle WTA seviyesindeki ilk galibiyetiyle tanışan İpek, ikinci turda Slovak Magdalena Rybarikova ile eşleşti. Klasmanın 50. basamağındaki Rybarikova, açılış turunda 2 numaralı seribaşı Elina Svitolina'yı 6-1, 6-3'le devirmişti.