Milliler çifte bayram peşinde

Erkekler tenisinin ülkeler düzeyindeki organizasyonu Davis Cup’ta, Türkiye ile Belarus arasındaki serinin heyecanı yarın başlıyor. 17-19 Temmuz tarihlerinde oynanacak maçlara, İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki Garanti Koza Arena ev sahipliği yapacak.

Mart ayında Mersin’de gerçekleşen eşleşmede Güney Afrika’yı devirerek Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup’ta 2. Tur’a yükselen Ay-yıldızlılar, rakipleri Belarus karşısına Marsel İlhan, Cem İlkel, Barış Ergüden ve Anıl Yüksel dörtlüsüyle çıkacak. Belarus cephesinde ise Dzmitry Zhyrmont, Egor Gerasimov, Sergey Betov ve Max Mirnyi görev yapacak.

Zorlu eşleşmenin maç programı da belli oldu. Buna göre saat 12:00’de başlayan Cuma gününün programında ilk maçta Marsel İlhan ile Egor Gerosimov, ikinci maçta Cem İlkel ile Dzmitry Zhyrmont karşı karşıya gelecek. Cumartesi saat 13:00’teki çiftler maçında Barış Ergüden/Anıl Yüksel ile Max Mirnyi/Sergey Betov kozlarını paylaşacak. Pazar günü 12:00’de perdesi açılacak maçların ilkinde Marsel İlhan ile Dzmitry Zhyrmont, ikincisinde ise Cem İlkel ile Egor Gerosimov buluşacak.

Gerçekleşen kura çekimi sonrası her iki ekip basının sorularını yanıtlarken, kırmızı-beyazlıların kaptanı Haluk Akkoyun, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, seyircinin desteğine ihtiyaç duyacaklarını dile getirdi. Rakip oyuncuları yakından tanıdıklarını söyleyen Akkoyun, güzel bir hafta sonu geçirip galibiyete uzanacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Belarus kaptanı Vladimir Voltchkov ise iki ekibin de iyi durumda olduğunu, maçların başlamasını sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

Garanti Koza Arena’da düzenlenen basın toplantısına, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Akgül ve başhakem Vladimir Erg de katıldı.

Üç gün boyunca sürecek milli heyecan, Ntvspor ekranlarından naklen yayınlanacak.

MAÇ PROGRAMI

17 Temmuz Cuma / 12:00

Marsel İlhan – Egor Gerosimov
Cem İlkel – Dzmitry Zhyrmont

18 Temmuz Cumartesi / 13:00

Barış Ergüden/Anıl Yüksel – Max Mirnyi/Sergey Betov

19 Temmuz Pazar / 12:00

Marsel İlhan – Dzmitry Zhyrmont
Cem İlkel – Egor Gerosimov