Bursa'da İpek fırtınası

Podyum Tenis Kulübü’nde düzenlenen 50 bin dolar ödüllü Bursa Cup ITF turnuvasında, İpek Soylu rüzgârı esmeye devam ediyor. 19 yaşındaki milli tenisçi, son maçında Hırvat Jana Fett karşısında etkileyici bir geri dönüşe imza atarak yarı finale yükselmeyi başardı.

Günün ikinci maçında korta çıkan Soylu, daha önce iki kez oynadığı ve her iki maçta da yenildiği Fett önünde mücadeleye istediği başlangıcı yapamadı. İpek, servislerinden düşük bir oranda puan çıkardığı açılış setini 6-3’le kaybetti.

İkinci setle birlikte servislerindeki etkinliğini arttıran Soylu, kendisiyle aynı yaştaki Fett karşısında oyuna ağırlığını koydu. İkinci sette Fett’in yakaladığı üç servis kırma puanını da çevirerek 6-2’yi bulan İpek, final setinde de hız kesmedi.

Kritik sette birinci servislerinde yalnızca üç puan bırakan İpek, rakibiyle girdiği geri çizgi rallilerinde de üstün taraftı. Tam 2 saat süren buluşmadan 3-6, 6-2, 6-1’lik galibiyetle ayrılan Soylu, Bursa’da yarı final biletini cebine koydu.

Bu galibiyetle 50 bin dolar düzeyindeki bir turnuvada ilk kez son dörde kalan Soylu, final yolunda 1 numaralı seribaşı Rus Elizaveta Kulichkova ile kozlarını paylaşacak. Klasmanın 109. basamağında oturan Kulichkova, şu ana dek set yitirmediği turnuvanın çeyrek finalinde İspanyol Laura Pous Tio’yu 6-1, 6-1’le geçti.

Tablonun alt kısmındaki yarı final eşleşmesi ise Gürcü Sofia Shapava ile Letonyalı Anastasija Sevastova arasında oluştu. Shapatava, 3 numara Krejcikova’yı 6-4, 7-5’le devirirken; Sevastova da 7 numara Shuai Zhang engelini 6-1, 6-1’le aşmasını bildi.

Tekler yarı finalleri, yarın (11 Temmuz Cumartesi) saat 11.00’de başlayacak.

10 TEMMUZ FOTO GALERİ
11 TEMMUZ CUMARTESİ MAÇ PROGRAMI