Bursa'da ana tablo kuraları çekildi

Bu sezon Türkiye'de düzenlenen 60 bin dolar seviyesindeki beş ITF turnuvasından biri olan TEB Bursa Cup'ta teklerde ana tablo kuraları çekildi. Buna göre toprak zemindeki organizasyonda sekiz Türk sporcu ana tablo mücadelesi verecek.

Podyum Tenis Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı turnuvanın ilk yılı olan 2015'te mutlu sona ulaşan, geçen yıl (turnuva yarı finalde tamamlanmıştı) yarı final oynayan İpek Soylu, TEB Bursa Cup'ta 1 numaralı seribaşı olarak ter dökecek. Bursa'da şu ana dek yenilgi yüzü görmeyen 21 yaşındaki milli tenisçi, ilk turda Ukraynalı Anastasiya Vasylyeva ile eşleşti. Bir diğer seribaşı 8 numara Ayla Aksu'nun rakibi ise Slovak Vivien Juhaszova oldu.

Üçüncü kez gerçekleştirilen organizasyonda ana tabloda yer alan diğer Türk oyuncuların eşleşmeleri ise şu şekilde: Pemra Özgen - Ganna Poznikhirenko (Ukrayna), Berfu Cengiz - Valentyna Ivakhnenko (Rusya), İpek Öz - Ekaterine Gorgodze (Gürcistan), Betina Tokaç - Dejana Radanovic (Sırbistan), Zeyneb Sena Sarıoğlan - Dea Herdzelas (Bosna-Hersek), Muazzez Demirci - Valeriya Strakhova (Ukrayna).

DÖRT TÜRK TURLADI
Türk Ekonomi Bankası'nın ana sponsorluğundaki turnuvanın perdesi eleme müsabakalarıyla açıldı. Korta çıkan 13 Türk raketten dördü maçlarını kazanarak ana tablo iddiasını sürdürdü. Melis Sezer, Cemre Anıl, İlay Yörük ve Dilara Kınal'ın galibiyetle tamamladığı günde İnci Öğüt, Doğa Selen Takunyacı, Barbara Quagliardi, Ayça Şentürk, Aslı Pekdemir, Zeynep Öykü Şarlı, Ceyda Güvenç ve Selin Saitoğlu elenmekten kurtulamadı.

Üç tur üzerinden oynanan TEB Bursa Cup'ta elemelerin ikinci turunda Melis Sezer-İlay Yörük, Cemre Anıl-Fanny Ostlund ve Dilara Kınal-Gebriela Mihaylova karşılaşmalarının heyecanı yaşanacak.

TEKLER ANA TABLO
ELEME TABLOSU
16 TEMMUZ PROGRAM