Türk hakemleri en üst seviyede

Son yıllarda Grand Slam turnuvalarında oyuncuları ile temsil edilen Türk tenisi, Wimbledon 2015'e hakemleriyle damga vuruyor. Eleme maçlarıyla birlikte bu yıl toplam 13 Türk hakem dünyanın en prestijli tenis turnuvasında görev yapıyor.

Ülkemizin en tecrübeli hakemlerinden Soner Sivri, bu yıl Erkan Tarhan ve Esin Kıratlı ile birlikte Wimbledon’a ana tablo maçları için davet edildi. Roehampton’daki eleme maçlarında gösterdikleri başarılı çizgi kararlarından sonra Semra Başaran Akyüz ve Dilek Akdilek da onlara eklendi. Alaaddin Boyar, Ali Büyüklüoğlu, Haluk Torun, Ahmet Sert, Toygar Alagöz, Serdar Sümer  ve Güven Çelik de Wimbledon 2015’in eleme maçlarında korta çıktı.

DEĞİŞİM PROGRAMI
Kendisi de Wimbledon 2015’in eleme maçlarında görev alan Türkiye Tenis Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Alaaddin Boyar, böylesine kalabalık bir katılımın Türk tenisi için rekor olduğunu söyledi. 12 yıllık tenis hakemi olan Boyar son yıllarda daha fazla Türk hakeminin uluslararası turnuvalarda boy gösterdiğini ifade ederek, "Bunun en önemli sebebi Türkiye’nin en çok uluslar arası turnuva düzenleyen ülke olması. Bu sayede çizgi veya kule hakemliği yaparak tecrübemizi artırma, kendimizi geliştirme imkânımız oluyor. İkincisi ise Türkiye Tenis Federasyonu’nun girişimiyle başlayan ve süren hakem değişim programı. Bu programa göre yabancı hakemler Türkiye’ye geliyor, buna karşılık biz de Madrid, Barselona, Viyana, Bükreş, Budapeşte, Şangay, Pekin, Dubai, Doha ve Avustralya Açık gibi turnuvalara hakem gönderiyoruz” dedi.