Adana'da Melis ve Ayla rüzgârı

Melis Sezer ve Ayla Aksu, Adana’da gerçekleşen Sinan Südaş Cup ITF turnuvasında çiftlerde mutlu sona ulaşırken, teklerde de yarı finale kaldı.

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde düzenlenen 10 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında, Melis Sezer ve Ayla Aksu başarılı dereceler almaya devam ediyor.

2008 yılında elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden genç raket Sinan Südaş anısına yapılan turnuvada 1 numaralı seribaşı olarak mücadele veren Melis, son maçında Bolivyalı rakibi Maria Fernanda Alvarez Teran’ı 6-1, 7-6(7) ile mağlup etti. İki Türk sporcunun buluşmasında ise Berfu Cengiz’i 3-6, 7-5, 6-2 ile geçen Ayla, yarı finalde Melis ile eşleşti.

Tekler maçlarının ardından çiftler finali için tekrar korta çıkan Sezer ve Aksu, Cemre Anıl ve Rus partneri Vasilisa Aponasenko’yu 6-1, 6-3’lük setlerle yenip birlikteliklerinin üçüncü zaferine imza attı.

ALTUĞ VE SEFA YİNE İKİNCİ

Bir önceki hafta Antalya’da çiftler ikincisi olan Altuğ Çelikbilek ve Sefa Suluoğlu, bu haftayı da ikincilikle tamamladı. Çelikbilek/Suluoğlu ikilisi, Bursa Büyükşehir Belediye Cup finalinde İtalyan ortaklar Davide Melchiorre/Alessandro Bega’ya çekişmeli bir maçın ardından 4-6, 7-5, 10/3’le boyun eğdi.

Turnuvanın tekler yarı finallerinde ise Türk tenisçiler sevinemedi. Barış Ergüden, Ukraynalı Denys Mylokostov’a 7-5, 7-6(5), Altuğ Çelikbilek de Alessandro Bega’ya 7-6(3), 6-1’lik setlerle takıldı.