Lorenzi, İlkel'e geçit vermedi

19 yaşındaki milli raket Cem İlkel, Eskişehir Anadolu Cup ikinci turunda tecrübeli Paolo Lorenzi'yi geçemedi.


ATP Challenger Turu'nda haftanın tek turnuvası niteliğindeki Eskişehir Anadolu Cup'ta ikinci tur maçına çıkan genç milli tenisçi Cem İlkel, tecrübeli İtalyan Paolo Lorenzi'ye takıldı. Klasmanın 94. basamağında oturan ve turnuvada 1 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Lorenzi, korttan 6-1, 7-5'lik setlerle üstün ayrılıp adını son sekize yazdıran taraf oldu.

 

Kolay bir şekilde bıraktığı birinci setin ardından ikinci sete daha iyi başlayan İlkel, dördüncü oyunda kırdığı servisle 3-1'lik üstünlüğü yakaladı. Bu avantajı hemen akabindeki oyunda geri veren Cem, on birinci oyunda bir kez daha servisini kaptırdıktan sonra maçı çeviremedi. 75 dakika sonunda tur vizesini alan 33 yaşındaki Lorenzi, maç boyunca ilk servislerinde yalnızca üç puan yitirdi.

 

Lorenzi'nin yarı final yolundaki rakibi, Avustralyalı 5 numara Matthew Ebden oldu. İkinci maçında da set kaybetmeyen Ebden, Britanyalı Joshua Milton'ı 6-3, 7-6(6) ile geçti. Üçüncü gün sonunda netlik kazanan diğer çeyrek final eşleşmesi ise 2 numara Inigo Cervantes ile Adrien Bossel arasında oluştu. İspanyol Cervantes, Boşnak Tomislav Brkic'i 6-7(4), 6-2, 6-4, İsviçreli Bossel de Belaruslu Yaraslav Shyla'yı 6-0, 6-7(6), 6-4 ile saf dışı bıraktı.

 

ERGÜDEN/YÜKSEL YARI FİNALİ KAÇIRDI

Çiftler mücadelesinde yarı finale yükselebilmek için korta çıkan Barış Ergüden ve Anıl Yüksel, yakın geçen bir maçın ardından 4 numaralı seribaşı rakiplerine yenilip elendi. ABD'li James Cerretani ve Japon Yasutaka Uchiyama'dan oluşan ikiliye 6-4, 6-7(6), 10/6'lık skorla mağlup olan Barış/Anıl çifti, turnuvayı son sekizde bitirdi.

 

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde gerçekleşen 42500 avro ödüllü Eskişehir Anadolu Cup'ta çiftlerde yarı finale ilerleyen diğer ekipler ise Sergey Betov/Mikhail Elgin ve Adrian Bossel/Marco Chiudinelli oldu.

 

ESKİŞEHİR ANADOLU CUP 21 MAYIS PERŞEMBE PROGRAMI