Cengiz Durmuş: Tenis tüm ülkede yaygınlaşacak

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türkiye'nin her yerinde tenisin yaygınlaşmasını istediklerini, bunun için çalışmaları olduğunu söyledi.

 

Durmuş, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği yaptığını ve bu dönemde başkanlığa seçildiğini anımsattı.

Tenis alanında birçok projelerinin olduğunu belirten Durmuş, "Türkiye'de tenisin 'zengin sporu' algısından kurtulması gerekiyor. Tenisin zengin sporu olarak anılmasından sürekli rahatsızlık duydum" dedi.

Cengiz Durmuş,  şöyle konuştu:

"Burada eğer tenisçiler şampiyon oluyorsa, emek verirseniz olabileceğini gösteren bir şeydir. Türkiye'nin her yerinde tenisin yaygınlaşmasını, her ailenin çocuğunu isterse oynatabileceği bir alan haline getirmeyi düşünüyoruz. Bu da kolay. Spor Bakanlığımız bu konuda özellikle tesisleşme anlamında çok değerli tesisler yaptı. Bizim de spor yöneticileri olarak görevimiz, bu tesislerin dolmasını sağlamak. Ağrı'da 3 sene öncesinden verdiğimiz emek, şimdi önümüzde 9-10 yaş Türkiye şampiyonları çıkartabiliyor."

Durmuş, Türkiye Tenis Federasyonu'nun Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Az gelişmiş kentlere biraz daha öncelik vererek ortalama bir çizgi yakalamak istediklerine değinen federasyon başkanı Durmuş, "Bununla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Alt yaş gruplarına emek veriyoruz. Üst yaş grubunda da ülkemizi temsil edebileceklere şans tanıyoruz. Bunun için Spor Bakanlığımız ile birlikte yapmış olduğumuz 'Tohum Projesi' var. Bu projesinin anlamı, alt yaştan alıp, olimpiyat merkezlerinden yetiştirerek, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edebilecek sporcu yetiştirmektir. Bunlar çok kıymetli ve değerli. Onun için çok umutluyum." cümleleriyle sözlerini tamamladı.