Lale Cup'ta zafer Peer'in

İstanbul Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Lale Cup da 21 - 26 nisan tarihleri arasında ana tablo maçları yapıldı. 18 - 20 nisan tarihleri arasında ise ana tabloya girebilmek için eleme maçları yapıldı. Çiftlerde 16 takım mücadele verdi.
50.000 dolar toplam ödüllü turnuvalar bayanlar WTA turnuvalarına girip puan toplamak için son durak oldu. 

Turnuvanın finalini 2006 yılında WTA İstanbul Cup'ı kazanan İsrailli dünya 124  numarası olan ve kariyerinde 11.'liğe yükselmiş Shahar Peer ile dünya sıralamasında 129 numarada bulunan ve kariyerinde en yüksek olarak 89. olan Çek Kristyna Pliskova arasında oynandı. İstanbullu tenisseverlere adeta bir şölen yaşatan Peer ile Pliskova arasındaki maç 2 saat 45 dakika sürdü. İlk seti sadece 26 dakikada 6-1 yapan Pliskova 1-0 öne geçti. İkinci set ise oldukça çekişmeli geçti. Peer, 1 saat süren ikinci seti 7-6 kazandı ve durumu 75 setlerle  1-1'e getirdi. Final seti ise nefesleri kesti. 1 saat 13 dakika süren final setini kazanan İsrailli Peer, Lale Cup'ta kupanın sahibi oldu. 

Şampiyonanın ana tablosuna Pemra Özgen kendi puanı ile girerken, "wild card" kontenjanı ile İpek Soylu, Ayla Aksu ve Melis Sezer girdi. Ayla Aksu, ilk turda başarılı bir şekilde geçerken; ikinci turda turnuvanın bir numaralı seri başı Hırvat Donna Vekic'e üç sette (2-1) yenildi. İlk turu geçen ikinci temsilcimiz İpek Soylu da ilk turu üç sette geçerken ikinci turda elendi. Pemra Özgen ise ilk turu Melis Sezer i yenerek geçti.

Ayla ve İpek bu turnuvada güçlü rakiplerini yenerek önemli başarılar elde ettiler. İpek Soylu çiftlerde, partneri Pemra Özgen ile çok başarılı oldu. İkili ilk turda iki numaralı seri başını yendi ve iki tur daha geçerek yarı finale yükseldi. 
Çiflerde finali Lyudmyla Kichenok - Nadia Kichenok, ile Valentyna Ivakhnenko - Polina Monova çifti oynadı. Kichenok kardeşler 6-4 6-3'lük skorların sonunda şampiyon oldu.

Turnuvaya toplam 19 ülkeden yetmiş iki oyuncu katılırken, 25 top toplayıcı, 30 çizgi hakemi, 7 file hakemi görev yaptı.Sağlık personeli ve tüm görevliler dahil toplam 40 yardımcı personel turnuvayı üst seviyeye taşımak için çalıştı.
Turnuvanın başhakemliğini Alman Werner Hötzinger yaparken Hamdi Büyükaltıntaş turnuva direktörü idi.

Lale Cup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. sponsorluğunda Göztepe Gülbahçesi'ndeki halka açık spor tesislerindeki kortlara yapıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuva gelecek yıllarda derecesi ve ödül miktarı yükseltilerek İstanbul a üst seviye turnuva kazandırılması için gereken tüm konforu sağladı ve beğeni topladı. 
 

Şampiyon olan Shaar Peer'e ödülünü, Federasyon Başkanı Cengiz DURMUŞ ile Spor AŞ Genel Müdürü İsmail ÖZBAYRAKTAR verdi.