Mersin Cup'ta günün sonuçları

 

MERSİN'de devam eden Mersin Cup'ta bugün teklerde dört, çiftlerde ise üç karşılaşma oynandı.

42 bin 500 Euro ödüllü turnuvanın teklerinde Fransız tenisçi Constant Lestine, Türk asıllı Hollandalı raket Anıl Yüksel'i 6-3 ve 6-0'lık setler sonunda 2-0 yenmeyi başardı. Bu sonuçla Anıl Yüksel, şampiyonaya ikinci turda veda etti.

Sırp tenisçi Filip Krajinovic, Bosnalı rakibi Mirza Basic'i 2-0 (6-4 ve 6-1) yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Dünya 255. sıralamasında yer alan Hırvat Antonio Veric, dünya 85.'si olan Bosnalı rakibi Damir Dzumhur'u çekişmeli geçen bir maç sonunda eledi. İlk seti 6-1 kaybeden Veric, ikinci ve üçüncü setleri 6-3'lük skorla kazandı. Maçı 2-1 kazanan Hırvat tenisçi, çeyrek finale yükseldi.

Tek erkeklerde günün son maçında Fransız Inigo Cervantes, Hırvat Mate Delic'i 6-3 ve 6-1'lik setler sonunda 2-0 yendi ve çeyrek finale adını yazdırmayı başaran son isim oldu.

Çiftlerde ise çeyrek final heyecanı yaşandı. Günün oynanan ilk maçında Mao-Xing Gong ve Hsien-Yin Peng, Kimmer Coppejans ve Tristan Lamasine'yi 2-0'la (6-4 ve 7-5) geçti ve yarı finale adını yazdırdı.

Günün ikinci çiftler maçında Artem Sitak ve Nicholas Monroe'dan oluşan ikili Hsin-Han Lee ve Sean Thornley'i 6-2 ve 6-3'lük setler sonunda 2-0 yendi ve yarı finale yükselen diğer ekip oldu.

Günün son müsabakasında ise korta çıkan Michael Venus ve Mate Pavic ikilisi zorlu bir müsabakanın ardından adını yarı finale yazdırma başarısı gösterdi. Alexander Bury ve Andrei Vasilevski ikilisi, ilk seti 6-3 kaybetti. Ancak pes etmeyen Bury ve Vasilevski, ikinci seti 6-4 aldı ve sonucu tie-break'e taşıdı. Büyük bir çekişmeye sahne olan ve izleyenlere büyük bir keyif veren üçüncü set sonunda, Venus ve Pavic ikilisi güldü. Tie-break setini 10-8 kazanan Venus ve Pavic, yarı finale yükselmeyi başardı.