Batman'da ilk tur maçları tamamlandı

Bu yıl ilki gerçekleşen Batman Cup ATP Challenger turnuvasında teklerde ilk turların perdesi kapandı.

 

ATP Challenger Turu’nun yeni turnuvalarından toplam 42500 avro ödüllü Batman Cup’ta ana tablo mücadelesinin ikinci günü geride kaldı. Seribaşlarının fire vermediği günde Türk tenisçiler galibiyet elde edemedi.

 

Günün ilk maçında korta çıkan Altuğ Çelikbilek, Japon 7 numara Hiroki Moriya karşısında her iki sette de iyi bir performans sergilese 7-5, 7-6(1)’lık mağlubiyete engel olamadı. Çelikbilek’in ardından merkez kortta sahne alan Barış Ergüden ise Hint rakibi Ramkumar Ramanathan’a 6-4, 7-6(3)’lık setlerle teslim oldu.

 

Batman’daki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) sosyal tesislerinde gerçekleşen organizasyonda teklerdeki ilk tur maçlarını oynayan Barkın Yalçınkale ve Anıl Yüksel de elenmekten kurtulamadı. Barkın, Moldovalı 5 numara Radu Albot’a 7-5, 6-3’le yenilirken, Anıl da Bulgar Dimitar Kuzmanov’a 6-4, 6-0’lık skorla boyun eğdi.

 

Türk oyuncunun kalmadığı Batman Cup tekler kategorisinde en yüksek klasmana sahip isim Sloven Blaz Kavcic, ilk sınavında çok terlese de yoluna devam etmesini bildi. Haftaya dünya sıralamasının 85. basamağında giren Kavcic, Belaruslu rakibi Egor Gerasimov önünde 7-5, 4-6, 6-3’lük setlerle güldü.

 

İsrailli 2 numaralı seribaşı Dudi Sela’nın yanı sıra Mirza Basic, Nikola Milojevic, Niels Desein ve Lukas Mugevicius da Batman’da ikinci tur biletini alan diğer oyunculardı.

 

Üç maçla geçilen ikinci gün çiftler mücadelesinde ise Hint Ramanathan ile ortaklık kuran Tuna Altuna, 3 numaralı ekip Konstantin Kravchuk/Denys Molchanov’a 7-6(5), 6-3’le mağlup oldu. Myneni/Thornley ve Karatsev/Shyla tandemleri de çeyrek finaldeki yerlerini ayırmayı başardı.

 

 

Batman Cup’ın üçüncü gününde teklerde ikinci tur heyecanı başlarken, milli tenisçiler Cem İlkel ve Barış Ergüden çiftlerdeki açılış turu maçları için sahne alacaklar. İlkel/Ergüden’in rakipleri 1 numaralı ekip Mate Pavic/Michael Venus olacak.