Davis Cup serisinde ilk gün 1-1 sona erdi

Mersin'de bugün başlayan Davis Cup 2. grup ilk tur (Türkiye-Güney Afrika) eşleşmesinde milli takımımız adına teklerde korta çıkan ilk oyuncumuz, Cem İlkel oldu.

 

Maçın özellikle ilk setinde Fritz Wolmarans karşısında beklenen direnci gösteremeyen temsilcimiz, ikinci setle birlikte çok daha motive bir görüntü sergiledi. Rakibinin servisini kırmasına rağmen, devamında kendi servis oyununa tutunamayan Cem İlkel, bu seti de 6-4 ile Wolmarans'a kaptırdı ve setlerde durum 2-0 oldu.

 

Üçüncü sette heyecanını tamamen atan ve rakibine çok daha iyi karşılık veren Cem İlkel, seti tie break (7-5) ile kazanarak maçta kalmayı başardı.

 

Son sette yine temsilcimizin direncini kıran Fritz Wolmarans, bu seti 6-1 alınca, mücadeleden 3-1 galip ayrılan ve seride 1-0 öne geçen taraf Güney Afrika oldu.

 

Günün ikinci maçında korta çıkan 1 numaralı temsilcimiz Marsel İlhan, Tucker Vorster ile karşı karşıya geldi.

 

İlk seti 6-4, ikinci seti 6-3 alan Marsel İlhan, ilk iki sete göre biraz daha zorlandığı üçüncü seti de 7-5 ile hanesine yazdırarak maçı 3-0 kazandı.

 

Böylece ilk gün oynanan tekler maçlarının ardından, Cem İlkel'in mağlubiyeti, Marsel İlhan'ın galibiyetiyle, seride durum 1-1 oldu.

 

Toplamda 3 galibiyet elde eden tarafın tur atlayacağı seride, Cumartesi günü saat 14.00'te çiftler maçları oynanacak.

 

Pazar günü ise 12.00'den itibaren yine tekler maçlarıyla seri sona erecek.

 

Tüm ekibimize başarılar dileriz.