Roger Federer, Türkiye'ye geliyor!

Spor tarihinin en büyük olaylarından biri bu sabah gerçekleşti. Dünyanın peşinden koştuğu Federer'in İstanbul'a gelmesi kesinleşti!

 

İstanbul'da 27 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek TEB BNP Paribas İstanbul Open'a erkeklerde dünya tenisinin 2 numarası İsviçreli Roger Federer katılacak. 

ATP World Tour 250'nin organizasyonu kapsamında yapılacak turnuvanın Ritz Carlton Otel'de yapılan basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ATP Avrupa Başkanı Laurent Delanney, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal ve turnuva direktörü Stefan Tzvetkov katıldı.

 

Roger Federer yaptığı özel açıklamada, "Hayatımda ilk defa İstanbul'da olacağımdan dolayı çok heyecanlıyım. Türkiye her zaman ziyaret etmek istediğim bir ülkeydi. Duyduğum kadarıyla da çok heyecan verici bir şehir. Beni izlemeye geleceğinizi umuyorum. Görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye tenis federasyonu başkanı Cengiz Durmuş yaptığı açıklamada, "Sporcuların televizyondan izlenmesiyle kortta izlenmesi farklı. Federer, kortlarımıza girerek Türk tenisine çok şey katacak. Federer'in Türkiye'de oluşturacağı etki, tenis algımıza büyük destek verecek. Federer'in oynaması çok önemli. Federer'le birlikte ilk 5, ilk 20, ilk 100'den gelebilecek sporcular olacak. Dünyanın en değerli tenis oyuncuları burada olacak. Federer geliyorsa, en iyi tenisçiler gelecek. Dünyanın en iyi kadın tenisçilerini getirmiştik. Çok iyi organizasyonlar yaptık. Bu turnuva ülkemize çok değer katacak" dedi.

 

ATP Avrupa Başkanı Delanney, dünyanın gelmiş geçmiş en önemli tenisçisinin bu turnuvaya katılacak olmasının Türk tenisine çok şey katacağını ifade etti.

 

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türk tenisine destek olmaktan gurur duyduklarını dile getirerek, "Son yıllarda çok önemli yıldızlar geldi. Yaptığımız anketler sonucunda bir erkek turnuvasının gelmesinin yönünde karar aldık. Bu çok önemli bir organizasyon. Gururla ve severek destek veriyoruz" diye konuştu.

 

Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal ise en çok istenen ismin anketlerde Federer olarak belirlendiğini açıklayarak, "Federer bir efsane. Türk tenisinin, kendisini ne kadar istediğini gördü ve teklifimizi kabul etti" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından TEB ile Garanti Koza arasında isim sponsorluğu anlaşması imzalandı.

Koza World of Sports Arena'da gerçekleşecek turnuvanın bilet satışına Perşembe sabahı başlanacak.

Biletler 30, 50 ve 80 TL'den satışa sunulacak.