20 Yaş Altı Sporcular ile İlgili Önemli Duyuru 

İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgını yeni tedbirleri ile ilgili sıkça sorulan sorulara eklenecek hususları yayınladı. İçişleri Bakanlığı'nın konu ile ilgili yayınladığı yazı aşağıdaki gibidir.

Soru 27: Federasyonların takvimlerinde ilan ettiği Türkiye Şampiyonası müsabakalarına, tüm branşlardaki milli sporcu seçmelerine, olimpik branşlarda olimpiyat barajı almak üzere yapılan sportif faaliyetlere ve Gençlik ve Spor Bakanlığının spor projesine katılacak 20 yaş altı lisanslı sporcular belirli saatlerde sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamalarından muaf mıdır?

Cevap 27: Federasyonların takvimlerinde ilan ettiği Türkiye Şampiyonası müsabakalarına, tüm branşlardaki milli sporcu seçmelerine, olimpik branşlarda olimpiyat barajı almak üzere yapılan sportif faaliyetlere ve Gençlik ve Spor Bakanlığının spor projesine katılacak 20 yaş altı lisanslı sporcular, gençlik ve spor il müdürlüğü veya ilgili federasyonca düzenlenen durumunu gösterir belgeyi ibraz etmek kaydıyla müsabaka veya seçmelere yönelik antrenmanlar da dahil olmak üzere bu faaliyetleri sırasında belirli saatlerde sokağa çıkma yasağından muaf olup ve yanlarında veli/vasi bulunmaksızın şehir içi ve şehirler arası seyahat edebilirler.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yazıya ulaşmak için tıklayınız.