Ulusal turnuvalar ve puanlamayla ilgili önemli duyuru


13 Mart 2020 tarihinde Covid-19 dolayısı ile ara verilmiş Ulusal Yaş Grubu Turnuvalarının sezonuna 6 Temmuz 2020 haftasından,  Ulusal Senyör Turnuvalarının sezonuna 02 Temmuz 2020 tarihinden, Uluslararası Yaş Grubu ve Senyör Turnuvaların sezonuna ise 10 Ağustos 2020 haftasından itibaren (ITF tarafından yayınlanacak program doğrultusunda değişiklik gösterecektir) devam edilmesi planlanmaktadır.

Bu kapsamda uluslararası gelişmeler gözetilerek ve Teknik Kurulumuzun önerilerine uygun olarak düzenlenen turnuvalar ve klasman sistemine dair bilgilendirme aşağıdaki gibidir;

Ulusal Yaş Grubu Turnuvaları:

Sağlık ve hijyen önlemleri göz önüne alınarak seyahat ve konaklama gibi durumları minimuma indirmek için tüm Yaz Kupaları Turnuvaları iptal edilmiştir.

Türkiye Şampiyonaları, Milli Takım Belirleme Turnuvaları ve Ligler tarihleri değiştirilerek organize edilecektir.

Turnuvaların başladığı tarihten yıl sonuna kadar (TŞ, MTB ve Liglerin olduğu haftalar hariç) her hafta 4x4 Hafta sonu/Hafta içi Turnuvaları takvime eklenecek ve kulüplerimizden talep toplandıktan sonra takvimin son hali ilan edilecektir.

Daha önceden her yaş grubunda 3-4 farklı kulüpte organize edilen 4X4 Turnuvalarının, sporcularımızın seyahat durumlarını azaltmak amacı ile sayıları arttırılacaktır.

4x4 Hafta sonu/Hafta içi Turnuvaları sporcularımızın kulüpte ve kort içerisinde daha az vakit geçirmeleri ve sosyal mesafeyi korumak açısından karar puanlı 2 kısa set (4 oyunluk) ve setlerin 1 - 1 olması durumunda 10 puanlık maç tie-break sistemi ile oynanacaktır.

Kulübün turnuva talep formunda belirttiği her maç kortu için en fazla 24 sporcu olacak şekilde katılım sınırlandırılması uygulanacaktır.

Ulusal Senyör Turnuvaları:

02 Temmuz 2020 tarihinden itibaren daha önce ilan edilen  2020 Senyör Turnuva takvimine istinaden i-kort sisteminde açılmış/açılacak senyör turnuvaları ile devam edilecektir.

Takviminde yer alan,  i - kortta açılmış turnuvaları organize edecek kulüpler bahse konu turnuvaların tarihlerinde değişikliğe gitmek isterse takvimdeki uygun tarihler için yeni bir talep formu gönderecek TTF tarafından uygun görülmesi durumunda turnuva tarihi değiştirilecektir.

Turnuva takviminde yer alan ve henüz i-kort sisteminde açılmamış turnuvalar için kulüpler yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde sisteme eklenmesi sağlanacaktır.

Mart 2020 tarihinden itibaren oynanmamış fakat i-kort sisteminde açılmış turnuvalar için kulüpler, 2020 Senyör Turnuva Takviminde kendilerine uygun tarihlerin taleplerini Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine bildirmelidir.

2020 Senyör Turnuva Takviminde belirlenen tarihlerde Kategori-A, 1 ve 2 gibi para ödüllü turnuvaları organize edecek kulüpler bu turnuvaları yapamayacağını beyan ettiği takdirde turnuva sistem üzerinden Kategori-3 turnuvasına çevrilecek fakat aynı haftadaki tek turnuva özelliğini kaybedecektir.

Mayıs 2020 tarihi içerisinde organize edilmesi planlanan Senyör Türkiye Takım Şampiyonası 05-10 Ekim 2020 tarihleri arasında Club Alibey/Manavgat’ta organize edilecektir. Bahse konu Şampiyona Talimatı TTF web sitesinden yayınlanacaktır.

Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından henüz organize edilip edilemeyeceği belli olmayan Young Seniors ve Super Seniors Dünya Takım Şampiyonaları için Milli Takım Belirleme müsabakaları tarihleri oynanmaya karar verilmesi durumunda TTF web sitesi ve i-kort üzerinden yayınlanacaktır.

Yeni Klasman Puanlama Sistemi:


Performans ve Senyör sporcularımızın puan konusundaki mağduriyetlerini en aza indirmek için, turnuvaların oynanmadığı süredeki puanları 6 Temmuz 2020 haftası itibariyle klasmandan silinmeye başlanacaktır.


Örneğin;

Klasman sistemi 2020 yılı 12. haftada durdurulmuş ve 2020 yılı 30. haftada tekrar başlayacaktır;

30. haftada klasmandaki 2020 yılı 12. hafta klasmanından düşmesi gereken puanları düşecek, ancak zamanı geçmiş olmasına rağmen 13. ve 29. haftalar arasındaki puanlar düşmeyecektir. Bu arada sporcu yeni turnuva oynadı ise onun da puanları klasmana eklenecek ve daha sonra sayılacak, sayılmayacak puanlar eskisi gibi hesaplanacaktır.


31. haftada ise klasmandaki 2020 yılı 13. hafta klasmanından düşmesi gereken puanlar düşürülecek, ancak 14. ve 29. haftalar arasındaki puanlar yine düşürülmeyecektir.


Bu şekilde en son 2020 yılı 29. hafta klasman puanları da düşürüldükten sonra normal sisteme dönülecektir.