TTF Başkanı Cengiz Durmuş'tan yeni yıl mesajı

Tenisi arzuladığımız noktalara getirme yolunda sağlam adımlar attığımız bir yılı geride bıraktık. Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Toto Teşkilatı, belediyelerimiz, sponsorlarımız, il temsilciliklerimiz, kulüplerimiz, antrenörlerimiz ve ailelerimiz ile tenisin yaygınlaşması için 81 ilde örgütlenmeyi başarmış durumdayız. 2019 yılı imzaladığımız iş birliği protokolleri ile tenisi çocuklarımızın mahallelerine götürmeyi başarabildiğimiz bir yıl olarak tarihteki yerini aldı.

Kredi Yurtlar Kurumu ile imzaladığımız protokol doğrultusunda hayata geçirdiğimiz ‘KYK Gençleri Kortta’ projesi ile KYK yurtlarında kalan 700 bin gencimizin tenisle tanışması için çalışmaların ilk adımlarını attık. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığımız ile ‘Eğitimde İş Birliği’ protokolünü imzalamamızla 81 ilden Ankara’ya gelen beden eğitimi öğretmenlerimiz şehirlerinde, ilçelerinde, köylerinde öğrencilerini tenisle tanıştırmak adına ilk etaptaki antrenörlük eğitimlerini aldılar.

2019 yılında TEB BNP Paribas Istanbul Cup ve dünyadaki 8 çim kort turnuvasından biri olan Antalya Open’ın yanı sıra American Express Istanbul Challenger, Lale Cup, Cumhuriyet Kızları gibi birçok önemli turnuvanın da içinde bulunduğu 116 uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyanın en fazla sayıda tenis turnuvası düzenleyen ülkelerinden biri olarak oyuncularımızın gelişimi açısından kendi ülkelerinde rahatlıkla turnuvalarda oynayabilmelerinin büyük önem taşıdığını biliyor ve her adımımızı buna göre atıyoruz.

Tenisi 7’den 70’e ülkemizde herkesin oynayabileceği bir spor haline getirme bilinciyle çıktığımız yolda önemli aşamalar kaydettik ve 60 binin üzerinde lisanslı sporcu sayısına ulaştık. Sporcularımız bu sene de bütün Grand Slamlerde bizleri başarıyla temsil etmeye devam ettiler. ITF turnuvalarında bir haftada 10 final maçında 6 şampiyonluk ile Türkiye tenis tarihinde en çok final oynanan ve en fazla şampiyonluk elde edilen tarihi bir hafta yaşadık. 2020 yılında da tenise değer katan organizasyonlara, iş birliklerine ve sporcularımızın başarıları ile yüreğimizi gururla kabartan haberler almaya devam edeceğiz.

Milli sporcuların 28 vakıf üniversitesinde yüzde yüz bursla okumaları konusunda Spor Bakanlığımızın iş birliği protokolü imzalamış olması ise özellikle tenis branşında profesyonelleşen sporcularımız için büyük önem taşıyor. Bugüne dek yetenekli çocuklarımızın çoğu yurt dışından burs alarak orada okumayı tercih ediyordu. Bu da Grand Slamlerde bizi temsil edecek sporcuların azalmasına neden oluyordu. Spor Bakanlığımızın 28 vakıf üniversite ile anlaşma yapmış olması bundan sonraki dönemlerde çocuklarımızın ülkeleri için yarışmalarına vesile olacak önemli bir destek projesi oldu ve kısa sürede federasyon olarak çok güzel geri dönüşler aldık.

23-28 Aralık tarihleri arasında hayata geçirdiğimiz 2019 yılının son organizasyonu ise bizim için oldukça özeldi. Yıllar sonra düzenlediğimiz Spor Toto Türkiye Tenis Ligi ile tam anlamıyla tenis şöleni yaşadığımız bir haftayı geride bıraktık. Lig sayesinde bütün bölgelerden temsilcilerimizin bir hafta boyunca iç içe oldukları ve sporcularımızın birçok şeyi paylaştıkları hem memnuniyetleri hem de önerileri birlikte alabildiğimiz bir dönemi yakalayabildik. Bu anlamda Türk tenisi için kaybedenin olmadığı bir lig yaşamanın mutluluğuyla mücadele veren ve büyük bir özveriyle tenisimizin gelişmesine katkı gösteren bütün kulüplerimizi bir kez daha tebrik eder, lig heyecanını ekranlara taşıyan ve haberleriyle kamuoyuna aktaran bütün yazılı ve görsel medya çalışanlarına teşekkür ederim.

2019 yılını üreterek, paylaşarak ve başararak tüm yıl boyunca hiç kaybetmediğimiz büyük bir heyecanla tamamladık. Türkiye Tenis Federasyonu olarak Türk tenisini zirveye taşımak adına projelerimize 2019'da olduğu gibi 2020'de de kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek isterim. 2020 yılının tüm dünyaya sağlık, barış, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ederim. Yeni yılınızı kutlar, spor dolu günler dilerim.

 

Saygılarımla

 

Cengiz Durmuş