TTF 5-10 Yaş Arası Çocuklarla Çalışan Tenis Öğreticileri Gelişim Projesi

5-10 yaş arası dönemdeki çocuklara yönelik verilecek tenis öğretim kalitesinin üst düzey olması, oyuncu gelişimi açısından çok önemlidir. Hepimizin bildiği gibi, çocukların gelecekteki tenis başarısı, bu dönem içerisinde atılacak temellere bağlıdır ve gelecekteki tenis performansının düzeyi, 10 yaşına kadar elde edilen beceriler üzerine geliştirilecektir. Bunun bilincinde olarak Federasyonumuz; TOHM Direktörü ve Teknik Kurul Başkanı Nicolas Kelaidis ile Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Birol Vural tarafından, bu yaş grubuyla çalışan tenis öğreticilerine özel bir gelişim projesi hazırlanmıştır.

Projenin amacı, çocuklara verilecek tenis eğitim ve öğretimlerinin etkili kılınması için gerekli en son güncel bilgi, beceri ve donanımların tenis öğreticilerine sağlanmasıdır. 10-11 yaşına gelinceye kadar olan dönem içerisinde çocuklara başarılı bir şekilde kılavuzluk yapmak, onların tenis hedeflerine ulaşmalarını mümkün kılacak komple tenis becerileri ve oyun anlayışına sahip olmalarını sağlayacaktır.

Proje kapsamında, 5-10 yaş arası dönemdeki çocukların tenis sporcusu olarak yetiştirilmesine yönelik 5 gelişim aşamasıyla ilgili metodoloji ve öğretim gereksinimleri yer alacaktır. Bunların tenis öğreticilerine aktarılması, 3 ayrı bölüm halinde, her birisi 4’er gün sürecek 3 ayrı seminerde gerçekleştirilecektir.

Bu yaş grubuyla çalışan tenis öğreticilerimizin, projeden tam bir yarar sağlamaları açısından, konuları birbirini takip edecek bu 3 seminerin tamamına katılması tavsiye olunur.

Seminerlere katılım için TTF Antrenör Belgesine sahip olmak ve 2019 yılı tescilini yaptırmış olmak zorunludur. Seminerlerin 3’üne birden katılan tenis öğreticilerine, “ 5-10 Yaş Grubu Sporcuların Yetiştirilmesine Yönelik Düzenlenen Tenis Öğreticisi Gelişim Projesine Katılmıştır ” belgesi verilecektir.
Seminerlerin planlanan düzenlenme tarihleri aşağıda verilmiş olup, kesinleşmiş tarih ve düzenlenme yerleri, seminerin düzenlenme tarihinden bir ay öncesinde ilan edilecektir.

1. Seminer – 02 - 05 Nisan 2019 - Yer Antalya Mega Saray Oteli
2. Seminer – 2019 Mayıs - Yer Muhtelif
3. Seminer – 2019 Eylül - Yer Muhtelif

DUYURU