Başkanımız Tenisçi Sağlığı Semineri'nde

Türkiye Tenis Federasyonu'nun ana sponsorlarından Acıbadem'in katkılarıyla, TTF Sağlık Kurulu tarafından Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü'nde düzenlenen Antrenörlere Yönelik Tenisçi Sağlığı Semineri, Federasyon Başkanımız Sayın Osman Tural'ın katılımlarıyla başladı.

 

Sağlıklı tenisçiler yetiştirebilmek için ilk önce tenis antrenörlerinin bu yönde bilinçlendirilmesini ve geliştirilmesini vurgulayan Tural, "Tenis sadece bedensel performans gerektiren bir spor değil, aynı zamanda zihin sporudur. Bu yüzden zihnimizin düzgün çalışabilmesi için, sağlam bir vücuda sahip olmamız gerekir. En alt yaş grubundan, en üst yaş grubuna kadar tüm tenisçilerin sağlık durumlarına dikkat etmesi gerekiyor. Bunu da sporculara aşılayacak olan tenis antrenörlerimizdir. Türk tenis camiasının önemli antrenörlerini bir araya getirerek enerjik, modern ve son derece bilimsel bir eğitim ortamı oluşturan bu projeyi ve semineri organize eden başta TTF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Bayraktar ve tüm kurul üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

 

Osman Tural'ın ardından konuşan TTF Sağlık Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Bülent Bayraktar, sporun artık ülkelerin birbirlerine üstünlük kurmadaki en etkili silah olduğunu, orduların ve silahlı kuvvetlerin önüne geçtiğini ve toplumlar için çok değeri bir enstrümental olduğunu vurguladı. Bayraktar, "Sağlık, sadece yaralanmaya yönelik bir tedavi süreci değildir. Bu seminerde genç tenisçilerde karakter gelişiminden sizin de önlem alabileceğiniz yaralanma mekanizmalarına, beslenme önerilerinden dopingle mücadeleye, erişkin sporcunun sorunlarından koruyucu hekimlik ve performans hekimliği uygulamalarına kadar pek çok konuyu değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

196 tenis antrenörünün katıldığı seminere ayrıca Türkiye Tenis Federasyonu Başkanvekili Sayın Cengiz Durmuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Dönmez ve Turhan Topbaş da katıldı. TTF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Bayraktar, Osman Tural ve Cengiz Durmuş'a katılımlarından ötürü teşekkür plaketi verdi.

 

Türkiye Milli Futbol Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in de konuşmacı olarak katılacağı seminerin ikinci gününde şu konular değerlendirilecek.

 

 

  • Çocuk ve Ergen Sporcularda Sık Görülen Spor Yaralanmaları
  • Teniste Koruyucu Hekim Uygulamaları
  • Teniste Ayak Sağlığı: Ayak Biyomekaniğinin Anlaşılması ve
    Hareket Analizinin Yaralanmalardan Korunmadaki Rolü
  • Teniste Rejenerasyon Önemi
  • Çocuk ve Ergen Sporculara Yaklaşımda Dikkat Edilecek Hususlar
  • Sık Görülen Tenis Yaralanmaları