WTA Antrenör Gelişim Semineri tamamlandı

23-25 Ekim 2013 tarihlerinde İstanbul Olimpiyat Evi’nde gerçekleştirilen WTA Antrenör Gelişim Semineri, Cuma günü yapılan uygulamalı dersler ve sertifika töreniyle son buldu.

 

Toplamda 490 katılımcının katıldığı ve “Tenisin Gizli Kalmış Gerçekleri: Kondisyon ve Psikoloji” konusunun işlendiği seminerin son gününde uygulamalı derslerin tamamlanmasıyla sertifika törenine geçilirken, eğitmenler Beni Linder, Jurg Buhler, Lucien Nogues ve milli takım baş antrenörü Lluis Bruguera'ya katkılarından ötürü Federasyon Başkanımız Sayın Osman Tural tarafından plaket verildi.

 

Törende konuşan Tural, "Türkiye'de tenisi geliştirmek için birbirimize ihtiyacımız var. Ne siz bizsiz, ne de biz sizsiz birşey başaramayız. Bildiklerinizi, yıldız tenisçi yetiştirmek için kullanın, biz de o tenisçileri desteklemek için elimizden geleni yapalım. Ben artık, Serena Sharapova değil, Ayşe, Fatma görmek istiyorum. Siz bu yolda varsanız, biz de varız." ifadelerini kullandı.

 

Bir süre önce kanser teşhisi konan ve seminere katılmayı çok istediği halde rahatsızlığından ötürü katılamayan Kuzey Kıbrıs'ta görev yapan antrenörümüz Yusuf Yönlüer için Türk ve KKTC tenisine yaptığı hizmetlerden ötürü hazırlanan özel plaketi, Yusuf Hoca adına Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Başkanı Sayın Saffet Barutçu aldı. Barutçu, "Yusuf Hoca hiçbir zaman seminerleri, toplantıları kaçırmaz hepsine katılmaya özen gösterirdi. Ancak rahatsızlığı sebebiyle, plaketini ben almak zorunda kaldım. Kendisi adına hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.