Orange Bowl'da üçüncü

Türk tenisinin genç isimlerinden Ergi Kırkın, Florida'da düzenlenen Uluslararası Orange Bowl üçüncü olarak tarihi bir başarı daha elde etti. Consolation müsabakalarında korta çıkan bir diğer raketimiz İnci Öğüt de turnuvayı yarı finalde tamamladı.

 

Gençler tenisinin en prestijli turnuvalarından Orange Bowl'da 12 yaş temsilcilerimiz Ergi Kırkın ve İnci Öğüt, oynadıkları tenisle başarılı sonuçlara imza atıyor. Ergi Kırkın, tek erkekler ana tablosuna yarı finalde veda etmesine rağmen üçüncülük müsabakasını kazanmayı başardı. Turnuvada son dörde kalmayı ilk Türk tenisçi Kırkın, ABD'li Noah Makarome'yi 7-5, 6-4'le mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada bitirdi.

 

Tek kızlar ana tablosuna ikinci turda veda eden tenisçimiz İnci Öğüt, telafi (consolation) müsabakalarında yarı final oynamayı başardı. Son sekizi  Sofya Zhuk'un sakatlanması sonrası maç yapmadan geçen Öğüt, yarı finalde Andreea Rosca'yla oynadı. Üç setin sonunda 4-6, 6-2, 2-6'lık setlerle kaybeden İnci, telafi maçlarını yarı finalde sonlandırdı. 

 

Bu prestijli turnuvayı daha önce kazanan isimler arasında dünya tenisinin önemli yıldızları Justine Henine, Juan Martin Del Potro, Shahar Peer, Andy Murray bulunuyor.